2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Bananai tešloje



Reikia: 3-4 bananų,
1 stiklinės miltų,
žiupsnelio druskos,
pusės šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
sezamo,
medaus arba klevų sirupo,
aliejaus kepimui.

Tešlai reikia sumaišyti kiaušinį, miltus, druską ir kepimo miltelius, paskui po truputį pilti vandenį. Tešla turi būti gana tirštos grietinės konsistencijos. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesnis sluoksnis bus ant banano. Kelioms minutėms tešlą palikti pastovėti, kol paruošiami bananai. Juos reikia nulupti, perpjauti pusiau ir dar išilgai per pusę. Iš vieno banano išeina 4 gabaliukai. Pamerkti į tešlą ir kepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje iki auksinės spalvos. Iškepusius sudėti ant popierinio rankšluoščio, kad nubėgtų riebalai. Aplieti medumi (klevų sirupu) ir pabarstyti sezamais. Ragauti šiltus.



Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą