2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Lazanija su vištiena





Reikės:

vieno įpakavimo lazanijos 250g arba 500g (pigiau išeina pirkti 500g įpakavimą, nes jeigu darysite lazaniją ne vieną kartą, tuomet iš 2-jų įpakavimų jums išeis net 3 lazanijos 4 eilių storio.);
virtos vištienos ( aš išviriau 4 kulšeles ir atskyriau mėsą nuo kauliukų, smulkiai ją supjausčiau);
žalumynų (smulkiai sukapotų petražolių ir krapų)


Padažui:  
200g grietinės,  
150-200ml vandens, 
sojos padažo (sojos padažas yra sūrus, jo pilti pagal jūsų skonį. Pipirų bei druskos nedėjau, nes namiškiai aštriai nemėgsta.)
ketčupo,

fermentinio sūrio (kuo daugiau ir pagal skonį 300-600g.)


Gaminam:
visus padažui skirtus ingridientus supilame į puodą ir užviriname. Imam kvadrato formos indą ir pradedam sluoksniuoti lazaniją. Į indą įpilame kelis samčius padažo, sudedam pirmą sluoksnį lazanijos. Pabarstome žalumynais, sudedam dalį vištienos. Užpilame 2-3 samčius padažo. Dedam antrą sluoksnį lazanijos. Vėl dedam žalumynus, vištieną, padažą. Taip sluoksniuojame pagal jūsų norima sluoksnių kiekį. Sluoksniuoti lazaniją užbaigiame lazanijos sluoksniu ir užpilus likusį padažą. Viršų apibarstome sutarkuotu sūrių. Kepam 220`C  35-40 min.
Būtina sąlyga:
luoksniuojant lazaniją - lazanijos lakštus dėti: vieną išilgai, kitą skersai. Tai būtina, kad jūsų lazanija nesubyrėtų ir laikytų formą.
Negailėkite padažo, atminkite, kad lazanija tai makaronai ir kad ji būtų minkšta ir sultinga, padažo turi būti nemažai. Juk makaronai turi išvirti kepimo procese.
Iškeptą lazaniją išimkite iš orkaitės ir apklokite rankšluosčiu. Tegul pastovi apie valandą laiko. Tuomet susigers visas padažas, ji išbrinks, bus skanesnė ir ją bus paprasčiau supjaustyti. Tarp kitko lazanija valgoma tik pašildyta, bet pas mane ji dažnokai neužsilaiko net valandos po iškepimo.
Skanaus.



Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą