2014 m. birželio 20 d., penktadienis

Krevetės su paprikomis



Reikia:
2 šaukštų aliejaus,
10 didelių česnako skiltelių,
2 didelių raudonųjų paprikų,
400 g šaldytų krevečių (pirkau 500 g neluptų, išlupus specialiai pasvėriau – liko 140 g),
 30 ml citrinos sulčių,      
30 ml sauso balto vyno,
druskos, petražolių.



Raudonąją papriką reikia išilgai supjaustyti plonomis juostelėmis. Jas dėti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, kartu įdėti stambiai supjaustytus česnakus. Pasūdyti, sumažinti ugnį ir kepti apie 15 min retkarčiai pamaišant, kol paprikos tampa minkštos. Krevetes išlupti, bet palikti uodegėles ir sumesti į keptuvę prieš tai padidinant ugnį iki maksimumo. Pakepinę 2 minutes reikia apversti, pakepinę porą minučių, įpilti vyną ir citrinos sultis, ir dar 1-2 min. kepti. Išėmę iš keptuvės, pabarstome petražolėmis ir patiekiame. Skanu su šviežia arba apskrudinta duona.

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą