Reikia:
- 2 šaukštų aliejaus,
- 10 didelių česnako skiltelių,
- 2 didelių raudonųjų paprikų,
- 400 g šaldytų krevečių (pirkau 500 g neluptų, išlupus specialiai pasvėriau – liko 140 g),
- 30 ml citrinos sulčių,
- 30 ml sauso balto vyno,
- druskos, petražolių.
Raudonąją papriką reikia išilgai supjaustyti
plonomis juostelėmis. Jas dėti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, kartu įdėti
stambiai supjaustytus česnakus. Pasūdyti, sumažinti ugnį ir kepti apie 15 min
retkarčiai pamaišant, kol paprikos tampa minkštos. Krevetes išlupti, bet
palikti uodegėles ir sumesti į keptuvę prieš tai padidinant ugnį iki maksimumo.
Pakepinę 2 minutes reikia apversti, pakepinę
porą minučių, įpilti vyną ir citrinos sultis, ir dar 1-2 min. kepti. Išėmę iš
keptuvės, pabarstome petražolėmis ir patiekiame. Skanu su šviežia arba
apskrudinta duona.
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą