Vasara įsibėgėja,
atsiranda vis daugiau uogų, daržovių kuriomis galime mėgautis. Tad pats laikas
pradėt galvot apie atsargų kaupimą. Šaldymas puikus būdas išsaugoti kažkiek
vasaros malonumų vėlesniam laikui.
Rūgštynės: nuplautus
lapus palikti nuvarvėti, supjaustyti ir sudėti į maišelius, reikiamom normom
sriubai.. Išspausti orą lauk, užrišti.
Svogūnų laiškai:
nuplauti, palikti nuvarvėti, supjaustyti, sudėti į indelius ir juos susukti į
maistinę plėvelę ar į kelis maišelius. Tiesa šioks toks kvapas, kol užšąla,
atidarius šaldiklį vis tiek jaučiamas.
Krapai, petražolės:
nuplauti, nuvarvinti ir supjausčius sudėti į indelius.
Pernai pirmą kartą
išbandžiau agrastų šaldymą, žiemą buvo labai skanu pasimėgauti jais. Uogas
nuploviau, perpjoviau perpus ir užpyliau šiek tiek cukraus. Po to sudėjau į
indelius.
Mama Zita
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiKomentarai su reklama yra šalinami.
Panaikinti