2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Daržovių, uogų šaldymas

Vasara įsibėgėja, atsiranda vis daugiau uogų, daržovių kuriomis galime mėgautis. Tad pats laikas pradėt galvot apie atsargų kaupimą. Šaldymas puikus būdas išsaugoti kažkiek vasaros malonumų vėlesniam laikui.

Rūgštynės: nuplautus lapus palikti nuvarvėti, supjaustyti ir sudėti į maišelius, reikiamom normom sriubai.. Išspausti orą lauk, užrišti.


Svogūnų laiškai: nuplauti, palikti nuvarvėti, supjaustyti, sudėti į indelius ir juos susukti į maistinę plėvelę ar į kelis maišelius. Tiesa šioks toks kvapas, kol užšąla, atidarius šaldiklį vis tiek jaučiamas.

Krapai, petražolės: nuplauti, nuvarvinti ir supjausčius sudėti į indelius.


Pernai pirmą kartą išbandžiau agrastų šaldymą, žiemą buvo labai skanu pasimėgauti jais. Uogas nuploviau, perpjoviau perpus ir užpyliau šiek tiek cukraus. Po to sudėjau į indelius.



Mama Zita

2 komentarai: