2014 m. birželio 27 d., penktadienis

Cukrinė tortų dengimo masė



  • 550 g pudros (Dan Sukker),
  • 1 nubrauktas šaukštas želatinos,
  • 3 šaukštai dirbtinio medaus,
  • 100 g krakmolo,
  • 5 šaukštai aliejaus,
  • 6 šaukštai vandens.
Vandeniu užpilti želatiną ir palikti išbrinkti. Pudrą persijoti, truputį atidėti į šalį. Krakmolą taip pat persijoti ir sumaišyti su pudra. Išbrinkusią želatiną ištirpinti, į ją supilti medų ir aliejų, sumaišyti. Pilti į pudros krakmolo mišinį ir suminkyti, jei masė gaunasi skystoka - pridėti tos, kur buvo į šalį atidėta. Gautą masę galima iš karto naudoti arba susukus į maišelį laikyti šaldytuve. Puikiai nusidažo maistiniais dažais.
Ši masė taip pat tinka daryti kai kuriuos papuošimus, kuriuos galima iškart "klijuot" ant torto arba pasidaryti didesnes detales (pvz.traukinuko). Galima palaikyti pora dienų, kad apdžiūtų ir paskui jau puošiant tortą, pabaigti kurti norimą formą.



Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą