- 800 g supjaustytų rabarbarų,
- 400 g miltų,
- 100 g krakmolo,
- 200 g sviesto,
- 220 g ir 4 šaukštai cukraus,
- 6 kiaušiniai,
- 14 šaukštų pieno,
- 100 g cukraus pudros,
- 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (nubraukti),
- 1 šaukštas vanilinio cukraus.
Nuluptus, supjaustytus
rabarbarus berti į puodą, užpilti puse stiklinės vandens, berti 4 šaukštus
cukraus ir kelias minutes pavirti, kol suminkštėja.
Miltus, krakmolą persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
Sviestą ištirpinti.
4
kiaušinio baltymus atidėti į šaldytuvą, likusius kiaušinius, trynius
išplakti su cukrumi. Berti vaniliną, pilti pieną, sumaišyti, supilti
sviestą. Gautą tešlą sumaišyti su miltų mišiniu. Pilti
rabarbarus, permaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kepti 180 t
40 minučių. Tada viršų aptepti kiaušinių baltymais, išplaktais su cukraus
pudra. Dar pakepti 15 minučių.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą