2014 m. gegužės 24 d., šeštadienis

Kremas šokoladiniam tortui

Šis kremas kažkuo panašus į "ganašą",bet šitas greičiau pagaminamas.
130 g juodo šokolado,
100 g riebios grietinėlės,
30 g sviesto,
 4 g želatinos.
Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą. Pertepant tortą labai tinka į vieną sluoksnį įmaišyta rūgštesnė uogienė. Šis kremas taip pat gali būt naudojamas ir torto viršų aptepti.




Mama Zita (Vaidinu kepėją)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą