2014 m. gegužės 24 d., šeštadienis

Kremas šokoladiniam tortui



Šis kremas kažkuo panašus į "ganašą",bet šitas greičiau pagaminamas.

  • 130 g juodo šokolado,
  • 100 g riebios grietinėlės,
  • 30 g sviesto,
  •  4 g želatinos.

Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą. Pertepant tortą labai tinka į vieną sluoksnį įmaišyta rūgštesnė uogienė. Šis kremas taip pat gali būt naudojamas ir torto viršų aptepti.






Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą