Lentynoje atradote
užsilikusį stiklainį uogienės, kurios jau nebesinori valgyti arba ji tiesiog
surūgo? Neskubėkite išmesti. Pridėjus kelis paprastus produktus galima
išsikepti skanų pyragą.
- 0,5 litro uogienės,
- 3 kiaušiniai,
- 300 g miltų,
- 0,5-1 stiklinė cukraus,
- 1 arbatinis su kaupeliu šaukštelis sodos.
Uogienė
tinka bet kokia, aš šįkart panaudojau juodųjų serbentų. Ją pilam į dubenį,
beriam sodą ir sumaišom, paliekam 20 minučių putoti. Dubenį reikėtų pasirinkt
didėlesnį, nes beputojant tūris gerokai padidėja. Po to mušti kiaušinius, berti
cukrų, jo kiekis priklauso nuo uogienės - jei labai saldi ji buvo, tai
pasirenkam stiklinę ar mažiau. Maišom, kol cukrus ištirpsta. Beriam persijotus
miltus, sumaišom. Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą skardą, kepam 180 t
apie 40-50 min. Jei pyragą paspaudus jis tiesiog "atšoksta" atgal,
vadinasi, jau iškepė.
Mama
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą