2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Belgiški vafliai



Reikia:
250 g miltų,
3 kiaušinių,
100 ml gazuoto mineralinio vandens (naudojau "Birutę"),
100 g sviesto,
100 g cukraus,
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus,
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių.
Sumaišiau miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir cukrų. Sviestą ištirpinau, supyliau į miltų mišinį, taip pat įpyliau mineralinio vandens ir gerai išmaišiau. Kiaušinius suplakiau ir supyliau į tešlą. Tešla turėtų gautis tiršta.
Užmaišytą tešlą palikau brinkti mažiausiai valandai kambario temperatūroje. Įkaitinau vaflinę ir iš paruoštos tešlos kepiau vaflius.

Jei norite, kad kepiniai išliktų trapesniu viršumi, nedėkite jų vienas ant kito.




Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą