2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Vokiškas trupininis varškės pyragas


Neseniai gavau iš vokiečių kalbos išverstą varškės pyrago receptą. Iškepiau - skanus. Beveik kaip tortas! 


Pyragui reikės:
  • 350g miltų,
  • 250 g cukraus,
  • 2 pakeliai vanil.cukraus,
  • 2 žiupsnelių druskos,
  • 275 g sviesto,
  • 4 kiaušinių,
  • 750 g varškės,
  • 250 g maskarponės sūrio,
  • 6 š. manų kruopų,
  • 170 g vyšnių marmelado (aš ėmiau braškių),
  • cukraus pudros apibarstymui,
  • riebalų ir cukraus formai.


Gaminimas:
Miltus, 100 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir 150 g smulkinto sviesto gerai sumaišyti, kad pasidarytų trupininė tešla (ji nesulimpa). Padėti ją šaltai.
125 g sviesto, 150 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus ir  žiupsnelį druskos išmaišyti mikseriu iki kreminės masės. Įmaišyti po vieną kiaušinius, varškę, maskarponę ir manų kruopas.

Patepti atidaromą kepimo formą riebalais ir pabarstyti cukrumi. Sudėti pusę trupinių masės, prispausti prie dugno, suformuoti šonus. Marmeladą paskirstyti ant dugno iki kraštų. Varškės masę dėti ant džemo. Ant viršaus užberti likusią trupinių masę. Kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje.


Kepinį išimti, atskirti nuo formos krašto, per naktį palikti aušti. Apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!


Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą