- 2 stiklines miltų,
- ½ stiklinės pieno,
- 25-30 g. mielių,
- 5 kiaušiniai,
- ½ stilinės cukraus,
- 250 g. sviesto,
- ½ a.š. druskos.
Mieles
ištirpinti nedideliame kiekyje pieno su 2 a.š. cukraus ir palikti šiltai kol
pakils. Miltus sumaišyti su pienu, į šią masę supilti jau pakilusias mieles ir
viską išmaišyti. Palikti kildinimui šiltai. Kol mūsų masė kyla, pertriname
kiaušinių trynius su cukrumi iki padvigubės. Sviestą išlydome ir paliekame
atvėsti. Į pakilusią masę sudedam kiaušinio trynius, išlydytą šiltą sviestą ,
druską. Viską išmaišome. Kiaušinių baltymus suplakame iki purumo ir sudedam į
mūsų tešlą (kuri dar turi pusskystę konsistenciją) ir atsargiai išmaišome.
Paliekame 10-15 min kilti. Dabar reikia pridėti tiek miltų, kad tešlą
sutirštėtų (kad ją galima butu perpjauti peiliu ir ji neliptu prie jo). Vėl
paliekame kildinimui. Kai pakilo – sudedam cukatas, razinas (kas ką mėgsta) ir
LABAI GERAI suminkome (galite net daužyti tešlą). Kuo geriau išminkysite tuo
puresnę bobą iškepsite. Kepimo formą sutepam sviestu ir apibarstome miltais
arba išklojam kepimo popieriumi. Sudedam tešlą į formą, kad užpildyti ½ jos
tūrio. Paliekame šiltai kol pakils iki formos kraštų. Kai pakilo – kepame 180`C
iki iškeps ~ 50-65 min.
Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą