2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

Keksas kiaušinio lukšte šv. Velykų stalui

Jau ne viena savaitė, kai taupau svogūnų ir kiaušinių lukštus. Aišku, svogūnų tam, kad kiaušinius dažyčiau. O kur panaudoti kiaušinių lukštus?.. Šįkart jie pasitarnavo kaip kekso formelės. Velykoms.

Reikės:

tuščių kiaušinio lukštų, pilnų, kai turinys išpučiamas pro skylutę ( 12-16),
200 g juodojo šokolado,
125 g sviesto,
3 didelių kiaušinių,
200 g cukraus,
125 g miltų,
3 šaukštų kakavos,
1 žiupsnelio druskos.

Į kiaušinio lukštus įpilti šiek tiek aliejaus ir papurtyti, kad juo pasidengtų vidinis lukštas. Kiaušinių lukštus patalpinti kepimo formon: tam tinka keksiukų formelės ar iš folijos susukti lizdai. Svarbu, kad nepavirstų. Aš naudojau keksiukų formeles, į jas dėl stabilumo įpyliau grikių, galima ir tos pačios folijos suglamžyti.

 
Šokoladą su sviestu ištirpinti (tinka ir garų vonelė, ir mikrobangė). Kiaušinius išplakti su cukrumi.  Miltus, kakavą ir druską sumaišyti. Viską supilti krūvon ir išmaišyti.

Užkaisti orkaitę iki 180 C.

Konditeriniu maišeliu pripildyti 3/4 lukštų tešlos.

Kepti 180 C orkaitėje 15-20 min.


Šaltinis čia.
Mama Laima




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą