2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Čeburėkai su plikyta tešla


Reikės:
3,5 st miltų,
1/3 st karšto virinto vandens,
2 šaukštai aliejaus,
1 kiaušinis,
faršą (pasiruošiat, kaip mėgstat),
truputis druskos.

Į vandenį supilame druską, aliejų ir užviriname. Tada į verdantį vandenį po truputį pilame 0,5 stiklinės miltų ir greitai maišome, kad gautųsi vientisa masė. Išjungus ugnį, paliekame šiek tiek pravėsti, tada mušame kiaušinį, įmaišome likusias 3 stiklines miltų. Gerai išminkome, kad tešloj nebūtų gumulėlių. Faršui supjaustome svogūną, pagardiname prieskoniais ir įpilame kelis šaukštus virinto vandens, kad faršas gautųsi "šlapias". Nuo tešlos atgnybiame gabalėlį ir iškočiojame į ploną blyną, vienoje pusėje dedame šaukštą faršo ir uždengiame kita puse, kraštus užspaudžiame šakute ir dedame į verdantį aliejų.  


Valgome su česnakiniu padažu.


Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą