Reikės:
- 3,5 st miltų,
- 1/3 st karšto virinto vandens,
- 2 šaukštai aliejaus,
- 1 kiaušinis,
- faršą (pasiruošiat, kaip mėgstat),
- truputis druskos.
Į vandenį supilame
druską, aliejų ir užviriname. Tada į verdantį vandenį po truputį pilame
0,5 stiklinės miltų ir greitai maišome, kad gautųsi vientisa masė. Išjungus
ugnį, paliekame šiek tiek pravėsti, tada mušame kiaušinį, įmaišome likusias 3
stiklines miltų. Gerai išminkome, kad tešloj nebūtų gumulėlių. Faršui
supjaustome svogūną, pagardiname prieskoniais ir įpilame kelis šaukštus virinto
vandens, kad faršas gautųsi "šlapias". Nuo tešlos atgnybiame gabalėlį
ir iškočiojame į ploną blyną, vienoje pusėje dedame šaukštą faršo ir uždengiame
kita puse, kraštus užspaudžiame šakute ir dedame į
verdantį aliejų.
Valgome su česnakiniu
padažu.
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą