2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Čeburėkai su plikyta tešla


Reikės:
  • 3,5 st miltų,
  • 1/3 st karšto virinto vandens,
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 1 kiaušinis,
  • faršą (pasiruošiat, kaip mėgstat),
  • truputis druskos.


Į vandenį supilame druską, aliejų ir užviriname. Tada į verdantį vandenį po truputį pilame 0,5 stiklinės miltų ir greitai maišome, kad gautųsi vientisa masė. Išjungus ugnį, paliekame šiek tiek pravėsti, tada mušame kiaušinį, įmaišome likusias 3 stiklines miltų. Gerai išminkome, kad tešloj nebūtų gumulėlių. Faršui supjaustome svogūną, pagardiname prieskoniais ir įpilame kelis šaukštus virinto vandens, kad faršas gautųsi "šlapias". Nuo tešlos atgnybiame gabalėlį ir iškočiojame į ploną blyną, vienoje pusėje dedame šaukštą faršo ir uždengiame kita puse, kraštus užspaudžiame šakute ir dedame į verdantį aliejų.  


Valgome su česnakiniu padažu.



Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą