2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Dėžės iš laikraščių


Reikės: 
  • Laikraščių,
  • liniuotės ir pieštuko, 
  • peilio pjaustyti popierių,
  • iešmelio (ant kurio suksime vyteles), 
  • lipalo,
  • norimo dydžio kartoninių dėžių ir papildomo kartono lapo (dugnui),
  • beico, akrilinio lako ir teptuko.
Vytelėms reikia susipjaustyti laikraščius apie 7 cm pločio juostelėmis. Iešmelį dedame kampu prie lapo krašto (žiūr. nuotrauką) truputį patepame klijais ir pradedam sukti. Kai jau pradžia susikuko, imame už iešmelio galo ir prilaikydami vyniojame juostelę. Pabaigą irgi šiek tiek patepame klijais, ištraukiame iešmelį. Taip reikia prisisukti daug vytelių. 

 
Iš atskiro kartono lapo išsipjauname dėžės dugno dydžio stačiakampį. Imame savo dėžę ir apverčiame. Maždaug susižymime kur klijuosime vyteles. Tarp vytelių darome maždaug 5 cm tarpus. Vytelių skaičius turi būti būtinai nelyginis! Paprasčiausia tai padaryti ant ilgesnių dėžės kraštų.
Vyteles priklijuojame pažymėtose vietose. Visą dugną patepame klijais ir dedame išsipjautą kartono gabalą – dugną. Dabar apverčiam dėžę ir į vidų pridedam sunkesnių daiktų, kad paslėgtų ir dugnas gerai priliptų. 

Kai dugnas prilips, galima imtis pynimo. Ant visų keturių sienų klijuosime pirmą eilę vytelių. Tarpelį tarp dviejų kartono dugnų patepam klijais ir klijuojam vytelę. Patogiau yra sujungti dvi vyteles: vienos vytelės patį galiuką šiek tiek paplojame, perlenkiam pusiau, patepam klijais, įkišame į kitą vytelę ir palaukiame kol išdžiūs. Tokiu būdų jungsime visas vyteles kurias pinsime. 
Piname apeidamos kas antrą vertikalią vytelę. Pindami, vyteles lengvai paspaudžiame prie dugno, kad gražiai viena prie kitos gultų, nepasiliktų neišpinti tarpai. Taip pinam kol pasiekiam norimą aukštį. Užbaigdami pynimą vytelės galiukus patepame klijais ir priklijuojame prie vidinės dėžės pusės, kad nesimatytų. Vidų ir dugną galima apklijuoti laikraščiu. 


Apipintą dėžutę dengiame beicu ir paliekame džiūti. Nubeicuotą dėžutę nulakuojame ir išdžioviname. Kad būtų gražiau ir praktiškiau galima pasisiūti įdėkliuką. 
Šai ir pagamintos dėžutės, kurias galima pritaikyti pagal poreikį. 



Idėja ir darbo aprašymas su nuotraukomis iš čia: Auksarankės

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą