Kai
už lango dar žiema, o jau norisi vitaminų, ant palangės be didelių pastangų
galima užauginti pipirnių. Į šią veiklą galima įtraukti ir vaikus.
Pipirnės
- viena nereikliausių prieskoninių žolelių, kurią auginti labai paprasta. Tai
labai vertinga prieskoninė žolė, joje daug organizmui reikalingų medžiagų:
kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės ir C vitaminų, karotino – tikrai gera
kasdienė vitaminų dozė. Aštroko, stipraus skonio pipirnės lapeliuose gausu
garstyčių eterinio aliejaus.
Auginti
pipirnę labai paprasta: tereikia pipirnės sėklų (galima įsigyti daugumoje
prekybos centruose esančiuose sėklų stenduose), vatos ar medvilnės medžiagos
gabalėlio, indo ir šiek tiek vandens. Sėklos sudygsta labai greitai, o sudygusi
pipirnė užauga per 10-14 dienų. Jei norite nuolat turėti šviežių pipirnės
daigų, pipirnę reikėtų sėti kas 2-3 savaites.
Indo
dugną reikia iškloti vata, papurkšti vandeniu, kad terpė pipirnėms dygti būtų
drėgna, ir suberkite sėklas. Pasėtą pipirnę laikykite šiltoje vietoje
(pavyzdžiui, ant saulėtos palangės), o kai sėklos sudygs, nepamirškite
palaistyti, kad „žemė“, kurioje ji auga, nuolat būtų šiek tiek drėgna. Po 10-14
dienų pipirnę jau galima skinti ir stiebeliais gardinti salotas, sumuštinius,
padažus ar užkandžius.
Mama
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą