2014 m. vasario 4 d., antradienis

Naminis jogurtas



1 litrui pieno naudojau 1 mažą indelį natūralaus jogurto be priedų  (tik pirmą kartą, toliau galima bus naudoti savo pagamintą).



Pieną užvirinau, nukėliau ir palikau ataušti tol, kol įkišus pirštą galima būtų išlaikyti 10 sek. (jeigu turite termometrą, reikėtų ataušinti iki 40 laipsnių C). Į tinkamos temp. pieną įdėjau jogurto indelį, išmaišiau, perpyliau į stiklinį indą ir palikau kambario temp. šiltai (galima apdengti rankšluosčiu) apie 8-10 val. (geriausia per naktį). Jogurtas paruoštas! Laikyti šaldytuve, išsilaiko apie savaitę.
Galima įdėti cukraus ar medaus, uogų, naudoti salotoms, kokteiliams, bet man skaniausias be jokių priedų.

Rekomenduoju išbandyti!

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą