1 litrui pieno naudojau 1 mažą indelį natūralaus jogurto be
priedų (tik pirmą kartą, toliau galima
bus naudoti savo pagamintą).
Pieną užvirinau, nukėliau ir palikau ataušti tol, kol įkišus pirštą galima
būtų išlaikyti 10 sek. (jeigu turite termometrą, reikėtų ataušinti iki 40
laipsnių C). Į tinkamos temp. pieną įdėjau jogurto indelį, išmaišiau, perpyliau
į stiklinį indą ir palikau kambario temp. šiltai (galima apdengti rankšluosčiu)
apie 8-10 val. (geriausia per naktį). Jogurtas paruoštas! Laikyti šaldytuve, išsilaiko
apie savaitę.
Galima įdėti cukraus ar medaus, uogų, naudoti salotoms, kokteiliams, bet
man skaniausias be jokių priedų.
Rekomenduoju išbandyti!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą