- 100 gr. marcipanų masės,
- 75 gr. juodo šokolado,
- 250 gr. minkšto sviesto arba margarino,
- 200 gr. cukraus,
- 15 gr. vanilinio cukraus,
- 5 vidutinio dydžio kiaušiniai,
- 400 gr. miltų,
- 15 gr. kepimo miltelių,
- 150 ml pieno,
- 5-6 valg. šaukštai maltų aguonų
- 200 gr. balto šokolado,
- 10 gr. kokoso riebalų,
- 1 valg. šaukštas aguonų pabarstymui,
- riebalų formos ištepimui.
Marcipaną
sutarkuojam.
Juodą
šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
Sviestą,
cukrų ir vanilinį cukrų išplakame iki vientisos kreminės masės. Plakant sudedam
po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, juos po truputį
dedame į pieną, po to viską sumaišom į vientisą tešlą.
Trečdalį
tešlos sumaišome su aguonomis, antrą trečdalį sumaišome su sutarkuotu
marcipanu, paskutinį trečdalį sumaišome su ištirpintu juodu šokoladu. Imame
formą (2,5 l talpos ir 22 cm skersmens), ištepame ją riebalais, pabarstome
miltais. Į formą pirma dedame aguonų sluoksnį, po to marcipanų ir paskutinis
šokoladinis sluoksnis. Kepame įkaitintoje orkaitėje 175°C -150 °C, 55-65
minutes.
Ištraukiame
keksą iš orkaitės, paliekame jį 10 min formoje ramybėj. Išvertus iš formos
leidžiame atvėsti.
Baltą
šokoladą su kokoso riebalais ištirpiname vandens vonelėje, truputį pravėsusiu
užliejam keksą ir pabarstome aguonom.
Skanaus.
Mama
Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą