2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

Keksas su aguonomis ir marcipanu



  • 100 gr. marcipanų masės,
  • 75 gr. juodo šokolado,
  • 250 gr. minkšto sviesto arba margarino,
  • 200 gr. cukraus,
  • 15 gr. vanilinio cukraus,
  • 5 vidutinio dydžio kiaušiniai,
  • 400 gr. miltų,
  • 15 gr. kepimo miltelių,
  • 150 ml pieno,
  • 5-6 valg. šaukštai maltų aguonų
  • 200 gr. balto šokolado,
  • 10 gr. kokoso riebalų,
  • 1 valg. šaukštas aguonų pabarstymui,
  • riebalų formos ištepimui.

Marcipaną sutarkuojam.
Juodą šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakame iki vientisos kreminės masės. Plakant sudedam po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, juos po truputį dedame į pieną, po to viską sumaišom į vientisą tešlą.
Trečdalį tešlos sumaišome su aguonomis, antrą trečdalį sumaišome su sutarkuotu marcipanu, paskutinį trečdalį sumaišome su ištirpintu juodu šokoladu. Imame formą (2,5 l talpos ir 22 cm skersmens), ištepame ją riebalais, pabarstome miltais. Į formą pirma dedame aguonų sluoksnį, po to marcipanų ir paskutinis šokoladinis sluoksnis. Kepame įkaitintoje orkaitėje 175°C -150 °C,  55-65 minutes.
Ištraukiame keksą iš orkaitės, paliekame jį 10 min formoje ramybėj. Išvertus iš formos leidžiame atvėsti.
Baltą šokoladą su kokoso riebalais ištirpiname vandens vonelėje, truputį pravėsusiu užliejam keksą ir pabarstome aguonom.
Skanaus.

Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą