2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

Gaivus tortas

Sugalvojau išbandyt mamytės Elžbietos receptuką :) Labai patiko ir labai skaniai gavosi, tik šiek tiek kitoks, nes, tikriausiai, mano forma mažesnė :)



Reikės:

1 l grietinės,
1 stiklinė cukraus,
apie 5 šaukštai želatinos,
2 pakeliai vaisių želė,
aš naudojau bananus, kriaušes ir besėkles vynuoges,
2 pakeliai sausaini,
80 gr sviesto.

Padui sausainius sutrupinau, užpyliau ištirpintu sviestu ir sumaišiau. Jais išklojau formos apačią ir maišelį uždėjusi paspaudžiau rankomis. Želatiną užpyliau vandeniu ir palikau išbrinkti pusvalandžiui. Grietinę sumaišiau su cukrumi ir palikau pastovėti. Išbrinkusią želatiną ištirpinau karšto vandens vonelėje ir atvėsusią sumaišiau su grietine, ir iškart subėriau supjaustytus bananus, nuluptas ir supjaustytas kriaušes bei besėkles vynuoges ir viską išmaišiusi supyliau į formą ant sausainių. Man gavosi pilna forma, vaisų želė sluoksniui vietos neliko. Padėjau sustingt į šaldytuvą, palikau per naktį. Kitą kartą nebedėčiau bananų (nes labai pajuoduoja) dėčiau braškių, aviečių, norisi spalvų.

Mama Viktorija

2 komentarai:

  1. turėtų būti dar vienas sluoksnis virš balto, bet kadangi mano forma turbūt buvo mažesnė man nebetilpo antras sluoksnis, liko tik baltas, tikiuosi suprantamai paaiškinau ;) jei daryčiau į savo formą su antru žele sluoksniu tai viską reiktų dalint pusiau ;)

    AtsakytiPanaikinti