2014 m. sausio 14 d., antradienis

Varškinis keksas


250 g cukraus,
300 g miltų,
150 g sviesto (dėjau perpus margarino kepiniams),
300 g varškės,
4 kiaušiniai,
šaukštelis sodos,
šaukštelis vanilinio cukraus.
Trupučiu acto užgesinti sodą. Persijoti miltus.
Sviestą truputį pašildyti, kad suminkštėtų, ir išplakti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius. Dedam varškę, vaniliną. Jei varškė labai biri - prieš tai pertrinti. Pabaigoj berti miltus ir gerai sumaišyti.
Aš naudojau metalinę skardelę, tai išklojau ją kepimo popieriumi. Kepti 180 l temperatūroj. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokiu storumu supilsit tešlą. Maniškis buvo storulis ir kepė gerą valandą. Patikrinti ar iškepęs labai paprasta - pyragą paspaust, jei jis "atšoka" bedam medinį pagaliuką ir jei nebesivelia - pyragas iškepęs. Jei kepant labai ruduoja viršus - pridengti kepimo popieriaus skiaute.
Belieka pakentėti, kol keksas truputį pravėsta, pasiruošt puodelį arbatos, kavos ar stiklinę pieno ir skanaus ;)


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą