- 250 g cukraus,
- 300 g miltų,
- 150 g sviesto (dėjau perpus margarino kepiniams),
- 300 g varškės,
- 4 kiaušiniai,
- šaukštelis sodos,
- šaukštelis vanilinio cukraus.
Trupučiu acto užgesinti
sodą. Persijoti miltus.
Sviestą truputį
pašildyti, kad suminkštėtų, ir išplakti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius.
Dedam varškę, vaniliną. Jei varškė labai biri - prieš tai pertrinti. Pabaigoj
berti miltus ir gerai sumaišyti.
Aš naudojau metalinę
skardelę, tai išklojau ją kepimo popieriumi. Kepti 180 l temperatūroj. Kepimo
trukmė priklauso nuo to, kokiu storumu supilsit tešlą. Maniškis buvo storulis
ir kepė gerą valandą. Patikrinti ar iškepęs labai paprasta - pyragą paspaust, jei
jis "atšoka" bedam medinį pagaliuką ir jei nebesivelia - pyragas
iškepęs. Jei kepant labai ruduoja viršus - pridengti kepimo popieriaus skiaute.
Belieka
pakentėti, kol keksas truputį pravėsta, pasiruošt puodelį arbatos, kavos ar
stiklinę pieno ir skanaus ;)
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą