2014 m. sausio 14 d., antradienis

Varškinis keksas


  • 250 g cukraus,
  • 300 g miltų,
  • 150 g sviesto (dėjau perpus margarino kepiniams),
  • 300 g varškės,
  • 4 kiaušiniai,
  • šaukštelis sodos,
  • šaukštelis vanilinio cukraus.


Trupučiu acto užgesinti sodą. Persijoti miltus.
Sviestą truputį pašildyti, kad suminkštėtų, ir išplakti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius. Dedam varškę, vaniliną. Jei varškė labai biri - prieš tai pertrinti. Pabaigoj berti miltus ir gerai sumaišyti.
Aš naudojau metalinę skardelę, tai išklojau ją kepimo popieriumi. Kepti 180 l temperatūroj. Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokiu storumu supilsit tešlą. Maniškis buvo storulis ir kepė gerą valandą. Patikrinti ar iškepęs labai paprasta - pyragą paspaust, jei jis "atšoka" bedam medinį pagaliuką ir jei nebesivelia - pyragas iškepęs. Jei kepant labai ruduoja viršus - pridengti kepimo popieriaus skiaute.

Belieka pakentėti, kol keksas truputį pravėsta, pasiruošt puodelį arbatos, kavos ar stiklinę pieno ir skanaus ;)


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą