2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Barankytės su faršu ir sūriu

Kai netikėtai užsuka svečiai, labai tinkamas ir gana greitai paruošiamas užkandis :)



Tam reikės:
  • faršo apie 400 g, 
  • mėgstamų prieskoniu, 
  • 200 g sūrio,
  • pakelio be jokių skonių barankyčių.

Pirmiausia barankytes reik šiek tiek pamirkyt, galima vandeny arba piene, mirkom keletą minučių, nes per ilgai palaikius, jos ištęžta. Faršą susiprieskoniuojame, susitarkuojam sūr5 ir imam po barankytę, dedam į viduriuką faršo ir į skardą. Aišku, skardą reikia patepti arba patiesti kepimo popieriaus.  Kai visas barankytes sudedam, dedam į orkaitę ir kepam ( 20-25 min), kepimo laikas priklauso ir nuo pačios orkaitės, tai todėl tiksliai nepasakysiu, kiek reikia kepti. Prieš kepimo pabaigą dedam ant viršaus sūrį, galima pabarstyti ir kokiais dar krapais, jeigu mėgstat. Kai išsilydo sūris, o tai tik kelios minutės, traukiam iš orkaitės ir galima jau sėstis prie stalo ir skanauti.
Skanaus.

Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą