Tešlai:
- 2 stiklinės pieno,
- pusė stiklinės kefyro(rūgpienio),
- 50 g mielių,
- šaukštelis druskos,
- 4 šaukšteliai cukraus,
- 1 kiaušinis,
- trečdalis stiklinės aliejaus,
- miltų apie 800 g.
Į dubenį beriam mieles,
cukrų, druską, mušam kiaušinį, pilam pašildytą pieną, kefyrą, beriam saują
miltų ir viską sumaišom. Paliekam šiltoje vietoje rūgti, kol pasidaro daug
burbuliukų. Tada beriam persijotus likusius miltus, minkom tešlą, baigiant
pilam aliejų ir gerai suminkome. Jei tešla atrodo per skysta - įberkit miltų
truputį daugiau. Pastatom šiltai, kad pakiltų, paskui pamaigom ir leidžiam dar kartą
pakilti. Tešlą padalijam vienodais gabaliukais, padarom paplotėlį, dedam įdaro
ir gerai užspaudžiam. Kad neliptų prie rankų - naudojam aliejų, ne miltus.
Spurgą, siūle į apačią, dedame ant aliejum patepto stalo ar padėkliuko ir
paliekam pakilti. Iš šito kiekio aš padariau 20 spurgų.
Viriau jas paprastam
puode, įpyliau į jį aliejaus, jį įkaitinam ir verdam spurgas. Paskui išgriebti
ant servetėlės ir leisti nuvarvėti.
Įdarui:
- kopūsto,
- morkos,
- svogūno,
- druskos,
- pipirų.
Nuskustas morkas
sutarkuoti, kopūstą su svogūnu supjaustyti, įpilti aliejaus, truputį vandens ir
maišant troškinti kol suminkštėja, paskaninti pipirais ir druska. Kas mėgsta
galima bert "Vegetos".
Taip pat įdarui galima
naudoti dešreles ar paruošta faršą.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą