2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Spurgos su daržovėm



Tešlai:
2 stiklinės pieno,
pusė stiklinės kefyro(rūgpienio),
50 g mielių,
šaukštelis druskos,
4 šaukšteliai cukraus,
1 kiaušinis,
trečdalis stiklinės aliejaus,
miltų apie 800 g.



Į dubenį beriam mieles, cukrų, druską, mušam kiaušinį, pilam pašildytą pieną, kefyrą, beriam saują miltų ir viską sumaišom. Paliekam šiltoje vietoje rūgti, kol pasidaro daug burbuliukų. Tada beriam persijotus likusius miltus, minkom tešlą, baigiant pilam aliejų ir gerai suminkome. Jei tešla atrodo per skysta - įberkit miltų truputį daugiau. Pastatom šiltai, kad pakiltų, paskui pamaigom ir leidžiam dar kartą pakilti. Tešlą padalijam vienodais gabaliukais, padarom paplotėlį, dedam įdaro ir gerai užspaudžiam. Kad neliptų prie rankų - naudojam aliejų, ne miltus. Spurgą, siūle į apačią, dedame ant aliejum patepto stalo ar padėkliuko ir paliekam pakilti. Iš šito kiekio aš padariau 20 spurgų.

Viriau jas paprastam puode, įpyliau į jį aliejaus, jį įkaitinam ir verdam spurgas. Paskui išgreibti ant servetėlės ir leisti nuvarvėti.
Įdarui:
kopūsto,
morkos,
svogūno,
druskos,
pipirų.

Nuskustas morkas sutarkuoti, kopūstą su svogūnu supjaustyti, įpilti aliejaus, truputį vandens ir maišant troškinti kol suminkštėja, paskaninti pipirais ir druska. Kas mėgsta galima bert vegetos.
Taip pat įdarui galima naudoti dešreles ar paruošta faršą.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą