2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Dianos salotos /tuno salotos/



Diana, kolege miela, drįstu Tavo vardu pavadinti salotas. Galiu išvardinti ir ne vieną priežastį:
1. nuostabaus žmogaus salotos,
2. salotos skanios,
3. greit pagaminamos,
4. sakyčiau - sveikos,
5. tinka ir neeiliniam svečiui sutikti....

Reikės:
/ 3 porcijom /

1 Aisbergo salotų galvos,
15-20 žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1 pomidoro,
1 virto kiaušinio (šįkart nedėjau, nes nedėjai ir mane vaišindama.. nespėjo gi mums, skubančiom damoms, išvirti anie...),
1 raudonojo svogūno arba poro (galima nedėti - išbandyta),
1 ind. konservuoto tuno aliejuje,
šiek tiek kietojo tarkuoto sūrio (pvz., "Džiugo")
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių,
druskos, pipirų pagal skonį,
skrudintos baltos duonos.

Viską į 3 atskiras lėkštes dedame iš eilės: pjaustytos ar plėšytos salotos, pomidoras, alyvuogės, kiaušinis, svogūnas, tunas. Galima dėti net avokado, jei nereikalingas mėtosi.... Po to spaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, apšlakstome aliejumi, papipiriname. Užbarstome sūriu ir.. valgome su skrebinta duona.
Kiekvieno produkto proporcijas puikiai galima taikyti pagal kiekvieno skonį ir norus.

Mama Laima


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą