2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Biskvitas (keptas formoje, riebesnis)

  • 3 kiaušiniai,
  • 300 g cukraus,
  • 260 g miltų,
  • 300 g grietinės,
  • 1,5 šaukštelio sodos.

Pirmiausia užpilam sodą trupučiu acto ir paliekam putoti. Persijojam miltus. Įjungiam orkaitę iki 180 l temp. Atsikerpam kepimo popieriaus, formos dugno dydžio gabaliuką.




Kiaušinius išplakam su cukrumi, sudedam grietinę, supilam sodą, sumaišom, dedam miltus ir gerai permaišom. Tešlą supilam į formą ir šaunam kepti.
Mano naudotos formos skersmuo 22 cm., tai biskvitas kepa apie valandą, jei pilsite į didesnę - iškeps truputį greičiau. Jei viršus per daug ruduoja - pridenkit kepimo popieriumi kol nepraeina bent pusė kepimo laiko - nedarinėti orkaitės, netrankyti durelių, kad biskvitas nesukrist. Ar jau iškepęs - patikrinti mediniu pagaliuku, nebesivelia - vadinasi gerai. Šitą biskvitą geriausia išsikept iš vakaro, paskui belieka supjaustyti ir sutepti norimu kremu. 


Jei kremas sviestinis - sulaistyti prieš tai blynus sirupu. 
Jei norite rudo biskvito :
dėti visko tiek pat, tik miltų tada 210 g ir plius 45 g kakavos, kakavą persijoti ir sumaišyti su grietine, tada supilti į tešlą.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą