2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Gaivios salotos


Reikės:
apie 300 gr. mažosios vištienos filė, aštriai marinuotos ir iškeptos,
2 pundelių salotų lapų,
1 pundelio svogūnų laiškų,
4 pomidorų,
keletas kaparėlių,
apie 100 gr tarkuoto kieto sūrio(naudojau "Džiugą")

 padažui:
(indelis apie 200 ml.)

3/4 aliejaus,
1/4 vyno acto,
1 š. medaus,
druskos, pipirų, šviežio baziliko.


Viską dedame sluoksniais: suplėšyti arba supjaustyti salotų lapus, smulkiais supjaustyti svogūno lapus, nedideliais gabaliukais supjaustyti pomidorus, prieš tai pašalinus sėklas, užberti kaparėlius. Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais ir uždėti ant viršaus. Pasiruošti padažą - viską sudėti ir gerai išmaišyti. Prieš patiekiant užpilti padažą ir užberti sūrį.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą