2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Gaivios salotos



Reikės:
  • apie 300 gr. mažosios vištienos filė, aštriai marinuotos ir iškeptos,
  • 2 pundelių salotų lapų,
  • 1 pundelio svogūnų laiškų,
  • 4 pomidorų,
  • keletas kaparėlių,
  • apie 100 gr tarkuoto kieto sūrio(naudojau "Džiugą").

 padažui:
(indelis apie 200 ml.)
  • 3/4 aliejaus,
  • 1/4 vyno acto,
  • 1 š. medaus,
  • druskos, pipirų, šviežio baziliko.

Viską dedame sluoksniais: suplėšyti arba supjaustyti salotų lapus, smulkiais supjaustyti svogūno lapus, nedideliais gabaliukais supjaustyti pomidorus, prieš tai pašalinus sėklas, užberti kaparėlius. Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais ir uždėti ant viršaus. Pasiruošti padažą - viską sudėti ir gerai išmaišyti. Prieš patiekiant užpilti padažą ir užberti sūrį.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą