2013 m. liepos 5 d., penktadienis

Tinginio balandėliai

Mano šeima labai mėgsta balandėlius, dėl laiko stokos dažniausiai darau šiuos "tinginio balandėlius" . Verdu Zepter puode , kuo tai skiriasi nuo normalaus puodo tikriausiai visi jau žino ;) Viskas troškinasi savo sultyse ;)



Reikės:
Kopūsto (vidutinio dydžio), 
morkos, 
svogūno,
4-5 bulvių (visos daržovės šviežios, bent jau tiek kiek įmanoma prekybcentryje :D ),
0,5kg faršo,
prieskonių pagal skonį, 
3-4 šaukštų vandens, 
grietinės. 

Svogūną supjaustyti smulkiai , morką sutarkuoti su burokine tarka. Keptuvėje pakepinti prieskoniais pagardintą faršą su svogūnais ir morkom , kepinti tol kol nesimatys raudonos mėsos vis pamaišant . Susmulkinti kopūstą , supjaustyti bulves. Ant Zepter'io dugno sudėti kepintą faršą , tada sudėti smulkintą kopūstą ir bulves , pabarstyti prieskoniais pagal skonį , įpilti 3-4 šaukštus vandens ir užkaisti.


Kai Zepter'io rodiklytė pakils iki žalios spalvos , labai smarkiai sumažinti ugnį , kad vos vos rusentų . Ir taip troškinti apie 20min, tada įpilti pomidorų padažo ir  išjungti dujas - puodas dar pats virs apie 20 min ;), be reikalo neatidenginėkite dangčio ;) 
Gardiname su grietine , skanaus ;)
P.S. Šį kartą neturėjau pomidorų padažo :D

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą