2013 m. gegužės 6 d., pirmadienis

Kepta kiauliena grietinėlės-brendžio padaže

 
 
Kiaulienos mėsos,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
imbiero,
kario,
rūgštaus obuolio,
trupučio cukraus,
aliejaus,
grietinėlės (padažams),
truputį brendžio.

Kiaulieną supjaustyti, išmušti, berti druskos, prieskonių mišinio, įtrynus palikti pasimarinuoti ir paskui iškepti.
Obuolį nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, berti obuolius, cukrų ir pakepinti. Išėmus obuolius juos padėti nuvarvėti o į keptuvę pilti grietinėlę, truputį prieskonių mišinio, druskos. Užvirus įpilti brendžio ( pusei litro grietinėlės 2-3 šaukštai brendžio), dėti keptą mėsytę, kelias minutes patroškinus sudėti obuolius. Belieka pasidaryti mėgstamo garnyro ir skanaus.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą