- 1 kg
virtų bulvių,
- 200-300
g virtos mėsos (jautienos, kiaulienos),
- 5
šaukštai krakmolo,
- svogūnas,
- maltų
pipirų,
- druskos,
- aliejaus
kepimui,
- padažui:
sviesto ir grietinės.
Išvirtas bulves sumalti, berti krakmolą,
druskos ir suminkyti.
Virtą mėsą taip pat sumalti, dėti smulkiai
pjaustytą ir pakepintą svogūną, pipirų druskos. Jei mėsa labai sausa - galima
įpilti truputi sultinio, kuriame ji virė. Sumaišyti.
Paimti gabalėlį bulvių masės, padaryti
paplotį, ant jo dėti įdaro, užlenkti ir suformuoti blyną. Jį galima pavolioti
miltuose, bet tai nėra būtina. Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol
gražiai apskrunda.
Padažui ištirpinti sviestą į jį įdėti
grietinės, truputį pipirų ir druskos, sumaišyti.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą