2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Žemaičių blynai

  • 1 kg virtų bulvių,
  • 200-300 g virtos mėsos (jautienos, kiaulienos),
  • 5 šaukštai krakmolo,
  • svogūnas,
  • maltų pipirų,
  • druskos,
  • aliejaus kepimui,
  • padažui: sviesto ir grietinės.
Išvirtas bulves sumalti, berti krakmolą, druskos ir suminkyti.
Virtą mėsą taip pat sumalti, dėti smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, pipirų druskos. Jei mėsa labai sausa - galima įpilti truputi sultinio, kuriame ji virė. Sumaišyti.
Paimti gabalėlį bulvių masės, padaryti paplotį, ant jo dėti įdaro, užlenkti ir suformuoti blyną. Jį galima pavolioti miltuose, bet tai nėra būtina. Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai apskrunda.
Padažui ištirpinti sviestą į jį įdėti grietinės, truputį pipirų ir druskos, sumaišyti.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą