2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Tortų apdengimo masė

Šitą masę galima pasiruošti prieš kelias dienas. Šaldytuve ji gali išbūti net mėnesį. Paskui beliks ją truputį pašildyti, jei reikia, nudažyti ir naudoti tortų, ar kam tik panorėsite, puošimui.


  • 600 g cukraus pudros bei turėti jos papildomai,
  • 1/4 stiklinės cukraus,
  • pusė valgomo šaukšto želatinos,
  • pusė valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus (šalto spaudimo).

Želatiną užpilam virintu, atvėsusiu vandeniu, kad gerai apsemtų, ir paliekam brinkti.




Persijojame pudrą, dalį atidedam į kitą indą, jos minkant naudosime tiek, kad gautųsi normali masė.
Kai želatina išbrinkinta, ištirpiname, tik jokiu būdu neužvirinti, nes tada belieka ją mest lauk. Į mažą puoduką beriam cukrų, užpilame vandens, kad apsemtų, ir verdame. Pamaišome tik, kol užverda, įberiame mažą trupinėlį citrinos rūgštelės ir paverdame ant silpnos ugnies 3 minutes. Leidžiame porą minučių atvėsti ir tą sirupą supilame į želatiną, pilame aliejų ir gerai išmaišome.Viską pilame į cukraus pudrą ir maišome, vis jos pridedame, paskui minkome rankomis, kol gaunasi normali, lyg plastilinas, tešla.




Gautą masę susukame į kelis maišelius, kad negautų oro, dedame į uždaromą indą ir paliekame virtuvėje pernakt. Paskui įdedame į šaldytuvą.




Prieš apdengiant tortuką šia mase aptepkite jį sviestiniu kremu. Kočiojimui pudrą ant stalo barstome per sietelį. Nepagailėkite jos, kad masė nepriliptų, bet jei taip nutiko - suminkykite ją ir kočiokite iš naujo :) Kočėlą patepkite aliejumi, nes nuo pudros lieka dėmės. Iškočiojus užsukite blyną ant kočėlo ir taip perkelkite ant torto.




Reikia stengtis tai atlikti kuo greičiau, nes masei pradėjus stingti ji gali įtrūkti. Perteklių apipjaustykite, likučius panaudosite kam kitam. Jei atsirado įplyšimas - suvilgykite tą vietą vandeniu ir patrinkite. Su mentele masės kraštelius pakiškite po torto apačia.




Belieka tortuką papuošti:)
Šita masė nesukietėja visiškai, tad daryti sudėtingesnius, formą išlaikančius papuošimus ji netinka.


 
Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą