2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Keptas vaivorykštinis upėtakis su daržovėmis



Upėtakio,
bulvių,
morkų,
šparaginių pupelių ,
svogūnų (arba porų),
krapų,
sviesto,
žuvies prieskonių,
pipirų,

druskos,
kiaušinio,
grietinėlės.


Žuvį nuvaliau, supjausčiau gabaliukais, išėmiau kaulus, pabarsčiau žuvies prieskoniais, truputis citrinos sulčių ir palikau pasimarinuoti.
Nuskustas bulves supjausčiau pusės centimetro storio griežinėliais, dėjau į pasūdytą vandenį ir užvirus paviriau apie 7 minutes. Nupyliau vandenį ir užpyliau šaltu, kai pravėso išgriebiau ir nuvarvinau.
Morkas supjaustyt plonais šiaudeliais, pavirinti vandenį apie 10 min., paskui nupilti vandenį ir nuvarvinti.
Šparagines pupeles pavirinti 5 min., nusunkti ir nuvarvinti.
Svogūną supjaustyti, pakepinti su sviestu, ant jų berti morkas, šparagines pupeles, krapus ir truputį patroškinti, berti pipirų, druskos.
Žuvį pasūdyti, pavolioti miltuose ir apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Į indą dedame bulves, ant jų daržoves.
Kiaušinį išplakame, beriam druskos, pipirų, pilam grietinėlės ir sumaišius užpilame ant daržovių. Ant viršaus sudedame žuvį ir pridengus folija šaunam į 200 C įkaitintą orkaitę 20-30 min.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą