2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Grietinės kremai tortams



Braškinis:
  • 1 l riebios grietinės,
  • 300 g šaldytų braškių, 
  • 3 dideli šaukštai želatinos,
  • beveik pusė stiklinės virinto ir atšaldyto vandens,
  • cukraus pagal skonį. 

Pirmiausia vandeniu užpilti želatiną ir palikti porai valandų išbrinkti.
Braškes atšildyti ir sutrinti.
Šaltą grietinę išplakti su cukrumi, įmaišyti sutrintas braškes.
Želatiną ištirpinti, tik neužvirinti, ir įmaišyti į grietinę.
Palaukti, kol pradeda stingti ir pertepti biskvitus.

Su želė ir konservuotais persikais:
  • 1 l riebios grietinės,
  • cukraus pagal skonį,
  • 2 dideli šaukštai želatinos,
  • 1/4 stiklinės virinto ir atšaldyto vandens,
  • mažas indelis konservuotų persikų,
  • želė pakelis,
  • vanilino,
  • citrinos rūgštelės.

Pasidarykite želė, tik pilkite truputį mažiau vandens, nei nurodyta. Palikite sustingti.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
Šaltą grietinę išplakite su cukrumi, pabaigoje įberkite vanilinio cukraus ir citrinos rūgštelės arba jos sulčių.
Ištirpinkite želatiną ir supilkite į grietinės kremą.
Supjaustykite persikus ir želė, pertepant biskvitus įmeskite jų tarp sluoksnių.
Geriausia pertepti tortinėje formoje. Suteptą biskvitą šaldytuve palaikykite keletą valandų ar net pernakt, kad gerai sustingtų.

Mama Zita

2 komentarai:

  1. sveiki, kokio dydzio kepti biskvitus (forma 240ar 26 cm), kad nebutu kremo perdaug

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas.Galit kepti bet kurios,kremo nebus per daug,jis gerai sustingsta ir storėlesniu sluoksniu supylus.

    AtsakytiPanaikinti