2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Sviestinis kremas

Šitas kremas tinka ne tik kepinių puošimui, gėlyčių prilipdymui prie torto, aptepimui prieš apibarstant, pvz., trupiniais, bet ir įdėjus priedų gali būti kaip pertepimo kremas tortui, pyragui.
O priedai įvairiausi: kepinti riešutai, kakava, kava, uogienė ar marmeladas.
Jei neskirta vaikams, dar papildomai - konjakas, romas, likeris :)

Receptūra 1 kg kremo :
 530 g sviesto
 280 g cukraus pudros
 220 g saldaus kondensuoto pieno
 vanilinio cukraus


Sviestą susmulkinti ir išplakti, berti persijotą cukraus pudrą, vaniliną ir sumaišyti. Pabaigoje įmaišomas kondensuotas pienas.
Maža gudrybė - jeigu jums to kremo tereikia tik kokių poros šaukštų kokiam nedideliam ornamentui nupiešti, tai tiesiog išplakite sviestą su trupučiu vanilino ir pagal norimą saldumą įberkite cukraus pudros, kond. pienas nebūtinas, galite jį pataupyti kitam kartui :)
Šitą kremą taip pat galima dažyti valgomaisiais dažais.
Jei neturite namie konditerinio maišelio ir spec. antgaliukų, o norite pagražinti savo kepinį, tai galite padaryti iš paprasto kepimo popieriaus susukę tūtelę. Į ją įdėkite kremo, nukirpkite galiuką ir duokite valią fantazijai.




 O jei galiuką nukirpsite trikampiu - gausis šitoks rezultatas:



Mama Zita

4 komentarai:

  1. Sveiki! Norėčiau sužinoti, prieš dengiant tortą cukrine mase, kokiu reikia kremu aptepti.
    Tas sviestinis Jūsų kremas tinka, ar kažkoks kitas?;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,taip šis kremas tinka aptepti tortą,prieš naudojant c. masę :)

      Panaikinti
  2. O šis kremas tinka torto aptepimui? Gerai išlaiko formą?

    AtsakytiPanaikinti