2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Keksas

Paprastas, bet neprastas receptas :) Keksą galite kepti paprastoje skardutėje, nebūtina ta speciali, su skyle viduryje. Galima papuošti ir tuo pačiu paskaninti tirpintu šokoladu ir kokias pabarstukais, kokoso drožlėm.


  • 2 stiklinės miltų,
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g sviesto,
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
  • vanilinio cukraus.

Nebūtina, bet gerą skonį suteikia 1 šaukštas citrinos sulčių ir nutarkuota pusė nedidelės citrinos žievelė. Jei jų nemėgstate, galite pagardinti saujele razinų.
Pirmiausia ištirpinam sviestą ir paliekam pravėsti.
Persijojam miltus ir sumaišom su kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakam su cukrumi. Į juos supilame sviestą, vaniliną, citrinos sultis su žievele, išplakame. Sumaišome su miltais.

Pilame į kepimo popierium išklotą skardelę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą.


 Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą