200 g grietinės
150 g sviesto arba margarino (kepiniams)
200 g cukraus
400 g miltų
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sodos
vanilinio cukraus
Su trupučiu acto nugesinti sodą.
Ištirpinti sviestą.
Plakti kiaušinius su cukrumi, po to sudėti grietinę, vaniliną ir sodą, sumaišyti. Berti persijotus miltus, sumaišyti. Į gautą tešlą supilti pravėsusį sviestą, išmaišyti.
Tešlą dedam į konditerinį maišelį, "špricuojam" į grybukų keptuvę ir kepam.
Meduolinė tešla:
- 310 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 120 g sviesto arba margarino (kepiniams)
- 100 g cukraus
- 30 g medaus, galima ir dirbtinio
- 110 g grietinės
- pusė arbatinio šaukštelio sodos
- truputis vanilino,cinamono,maltų gvaizdikėlių
Sodą nugesiname su trupučiu acto.
Į dubenį dedame kiaušinius, sviestą, cukrų, medų, prieskonius, sumaišome. Dubenį statome į kitą indą su vandeniu ir tokioje vandens vonelėje maišant, pakaitiname, kol sviestas, cukrus ištirps. Paliekame truputį pravėsti.Tada pilame sodą, grietinę, sumaišome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome. Į pagalbą vėl pasitelkiame konditerinį maišelį, kepam.
Kotams nudažyti pasidarome košelę iš kiaušinio baltymo, cukraus
pudros ir citrinos rūgštelės. Nepatingėkite tą košelę pamaišyti
ilgiau, kol ji tiesiog pabala ir truputį pašildykite vandens vonelėje. Jei
per skysta - pridėkit pudros, per tiršta - įpilkit lašelį virinto
vandens. Bedažant kotelius masė sukietėjo - vėl pašildykit. Papuoškite
aguonom, kokoso drožlėm, pabarstukais.
Kai koteliai gerai sustingsta, nudažykite galvutes. Jų papuošimui
naudokite šokoladą arba į koteliams dažyti naudotą tešlą įdėkite kakavos.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą