2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Grybukai

Biskvitinė tešla:

200 g grietinės
150 g sviesto arba margarino (kepiniams)
200 g cukraus
400 g miltų
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sodos
vanilinio cukraus


Su trupučiu acto nugesinti sodą.
Ištirpinti sviestą.
Plakti kiaušinius su cukrumi, po to sudėti grietinę, vaniliną ir sodą, sumaišyti. Berti persijotus miltus, sumaišyti. Į gautą tešlą supilti pravėsusį sviestą, išmaišyti.
Tešlą dedam į konditerinį maišelį, "špricuojam" į grybukų keptuvę ir kepam.

Meduolinė tešla:

310 g miltų
2 kiaušiniai
120 g sviesto arba margarino (kepiniams)
100 g cukraus
30 g medaus,galima ir dirbtinio
110 g grietinės
pusė arbatinio šaukštelio sodos
truputis vanilino,cinamono,maltų gvaizdikėlių


Sodą nugesiname su trupučiu acto.
Į dubenį dedame kiaušinius, sviestą, cukrų, medų, prieskonius, sumaišome. Dubenį statome į kitą indą su vandeniu ir tokioje vandens vonelėje maišant, pakaitiname, kol sviestas, cukrus ištirps. Paliekame truputį pravėsti.Tada pilame sodą, grietinę, sumaišome. Beriame persijotus miltus ir išmaišome. Į pagalbą vėl pasitelkiame konditerinį maišelį, kepam.



Kotams nudažyti pasidarome košelę iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgštelės. Nepatingėkite tą košelę pamaišyti ilgiau, kol ji tiesiog pabąla ir truputį pašildykite vandens vonelėje. Jei per skysta - pridėkit pudros, per tiršta - įpilkit lašelį virinto vandens. Bedažant kotelius masė sukietėjo - vėl pašildykit. Papuoškite aguonom, kokoso drožlėm, pabarstukais.
Kai koteliai gerai sustingsta, nudažykite galvutes. Jų papuošimui naudokite šokoladą arba į koteliams dažyti naudotą tešlą įdėkite kakavos.


Grybukų džiovykla
Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą