2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Biskvitas

  • 4 kiaušiniai,
  • pusė stiklinės bulvių krakmolo,
  • pusė stiklinės miltų,
  • stiklinė cukraus,
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
  • vanilinio cukraus.

Persijoti miltus, krakmolą. Į juos berti kepimo miltelius ir išmaišyti. Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti su cukrumi, vanilinu, po vieną įmaišyti trynius. Į tešlą berti miltų mišinį ir atsargiai sumaišyti. Ant kepimo popieriaus pilti maždaug 0,5 cm storio ir norimo dydžio "blynus" ir kepti 220 laipsnių temperatūroje, kol pradeda ruduoti.
Puikiai tinka tortams, vyniotiniams, net obuolių pyragui. Tiesa, obuolių pyragą reikia kepti mažesnėje, 180 laipsnių temperatūroje.
Jei norite gauti rudą biskvitą - įdėkite porą šaukštų kakavos ir šaukštu mažiau miltų.

 


 

 Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą