2023 m. gruodžio 11 d., pirmadienis

Molėtų miesto eglė 2023



Molėtų miesto kuklioji, daugumos iškritikuota, bet man visai miela eglutė. Gal ir nėra ji akinančiai tviskanti, gal ir nėra daugumai patinkanti, bet šiais metais tiesiog tokia... Paprasta, miela, apgaubta šviesos instaliacija. Kažkam ji atrodo lyg kalėjime/narve, o mano akimis ji tiesiog apsaugota nuo piktos visuomenės (kaip kas pažiūrėsime ;) ). Vis kažkas įdomiau ir kitaip. Man gražu. Visi matom skirtingai ir tai manau normalu. 
Bet... Labiau nei pati eglutės idėja mane nustebino facebook komentatoriai. Nesuvokiama, kaip gali iššaukti tokias neigiamas emocijas, tokius žodynus neįtikusi idėja. Kodėl dauguma tokie pikti? 
Apie pačią idėją: "Šiemet mieste sužibo novatoriška instaliacija su kalėdine egle – mistiniai 15 metrų vartai, primenantys ne tik M raidę, bet ir mūsų šiaudiniuose soduose dažnas rombą sudarančias piramides, simbolizuojančias dangaus, žemės ir gelmių jungtį. Tai architekto menininko Manto Maziliauko kūrinys, kviečiantis švenčių laukimo šurmulyje pajausti pasaulio darną, skatinantis žiemiškoje tamsoje įžvelgti šviesą ir viltį. O vartų aikštelėje, tarsi korio akutėje, įkurdinta natūrali žaliaskarė."






Na ir eglučių alėjoje man šiemet patikusios dekoracijos... 
Galbūt labiau norėtūsi įvairiai papuoštų eglučių, jei jau vadinama "Eglučių alėja". Bet smagu pamatyti ir žmonių fantazijos sukurtas dekoracijas. 















Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą