2022 m. sausio 18 d., antradienis

Eglė Šimkevičiūtė-Kulvelis. TIGRAS TAI NE KATINAS. Tuktukas tai ne dviratis... Saigonas tai ne Vilnius... Pho tai ne šaltibarščiai... Tajai tai ne lietuviai... Ir kiti taiklūs pastebėjimai iš gyvenimo Azijoje

Azija. Gyventi tai tikrai ten nenorėčiau, bet skaityti buvo labai įdomu. Puiki knyga. Man labai patinka, kai knygose pasakojimai papildomi fotografijomis, tai padeda dar labiau įsiliet į autorės pasakojimą, pasijusti lyg keliautum  kartu.  

 





"Tai knyga tiems, kurie išsiruošė į Vietnamą ar Tailandą, bet kelionių vadovuose nerado atsakymų į kai kuriuos klausimus. Kiek vietnamiečių gali tilpti ant vieno motorolerio? Kodėl tajai šypsosi net tada, kai pyksta? Kokios kavos būtina paragauti Vietname? Kodėl užsienietis, į žmonas išsirinkęs gražuolę taję, drauge „veda" ir visą jos giminę? Kurioje Vietnamo vietoje gražiausi saulėtekiai?

Tai knyga tiems, kurie ryžosi iššūkiui keletą metų gyventi ir dirbti Azijoje. Kodėl taip svarbu niekada „neprarasti veido"? Kaip patogiai numigti darbo vietoje? Kodėl tajai taip dažnai keičia darbą ir kodėl iš savo vadovo tikisi „tėviškos globos"?

Tai knyga ir tiems, kurie nori palikti komforto zoną, pažinti naująjį „aš" ir svetimą kultūrą. Tiems, kurie nori išbandyti santykius ir patikrinti, ar drauge su partneriu žiūri viena kryptimi." -> TIGRAS TAI NE KATINAS.

 

Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą