2022 m. sausio 8 d., šeštadienis

Alfredo ir Mangirdo Bumblauskų knyga/vadovėlis "Lietuvos istorija: paaugusių žmonių knyga. 3 dalis"

Pirmą kartą gavau tokią dovaną. Dovana ne šiaip sau, man ji ypatinga. O ypatinga tuo, kad joje yra mano daryta foto. Lyg ir smulkmenėlė, bet tikrai labai maloni :) 

Foto autorę (mane) rado pagal šį straipsnį -> Lankome Ukmergės rajoną. Mini Gedimino bokštas. Lyduokiai. Štai kaip kartais netikėtai, blog‘o kūrimas sau atminčiai, pasitarnauja ir rimtam leidiniui 😊.




Apie knygą. 

Tai Baltų lankų leidyklos išleista, Alfredo ir Mangirdo Bumblauskų knyga/vadovėlis "Lietuvos istorija: paaugusių žmonių knyga. 3 dalis"

Trečią „Lietuvos istorijos" dalį istorikai, kaip ir pirmas dvi, skiria jauniesiems skaitytojams. Kviečia juos išeiti iš pamokos ribų ir pasinerti į nuodugnesnius Lietuvos istorijos tyrinėjimus. Moko kritiškai vertinti nusistovėjusias tiesas, ieškoti savo atsakymų į keliamus klausimus. Bet, mano manymu knyga bus įdomi ir suaugusiems. Pati knygą perskaičiau per vieną vakarą. Daug kas žinoma, girdėta.. Bet daug ir naujo.



Beveik šių dienų fotografija :D 


Autoriai, žaismingai provokuodami ar pateikdami, anot recenzentų, „nenunaudotus šaltinius", skatina jaunąjį – ir ne tik – skaitytoją per gyvąją istoriją pažinti Vasario 16-osios Lietuvą. Aptaria du nepriklausomybės dešimtmečius, per kuriuos susiformavo modernioji lietuvių tauta, – nuo sudėtingomis sąlygomis sukurtos valstybės per pažangą ir augimą iki dramatiško Lietuvos valstybės praradimo.

Knygoje aptariami ne tik įtempti valstybės kūrimo ar praradimo etapai, bet ir tokios visus dominančios temos kaip krepšinis ir tarpukario gardėsiai arba kodėl to meto Kaunas kartais vadinamas ,,mažuoju Paryžiumi".





Šioje knygoje daug įdomių, negirdėtų ar primirštų mūsų krašto istorijos faktų, iliustruojamų nematytais vaizdais, amžininkų atsiminimais ir ekspertų vertinimais.
Šia knyga siekiama prisidėti prie visapusiškos jauno žmogaus asmenybės formavimosi, nes šiandienos visuomenėje domėjimasis savo aplinkos, savo krašto istorija yra tapęs neatsiejama šio proceso dalimi.

Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą