2021 m. birželio 11 d., penktadienis

Žaidimas "Išvaikščiok Molėtus!" Videniškiai ~ 10 km (1/11)

 

„IšvaikščiokMolėtus“ iššūkis ir 11 pėsčiųjų maršrutų visame Molėtų rajone – startuoja! 

 Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kviečia apsilankyti Molėtų rajone, išvaikščioti bent 5 iš 11 siūlomų žaidimo maršrutų, pasižymėti juose ir laimėti -IŠMANŲJĮ LAIKRODĮ!

 Kas nežinote apie šį iššūkį, tai visą informaciją rasite čia  -> Žaidimas "Išvaikščiok Molėtus"

Ir kaip gi aš, būdama Molėtiškė, mėgstanti pėsčiųjų žygius, nesiimsiu šio reikalo... Pirmąjį žygi imu, pirmu numeriu pažymėtą, Videniškių miestelį. Jungiamės duotą žemėlapį, atsižymime, kad startuojame būtent ten kur priklauso, o ne iš lovos namuose :D. Startas nuo Videniškių bažnyčios ir keliaujam. Tiesa, navigacija nevisai man patiko, tiksliau visai nepatiko.. Norint sekti ar teisingai eini, reikia iš vien atnaujinti savo buvimo vietą, tad labai nepatogu sekti posūkius ir pan. (nebent nemokėjau naudotis)... Na, bet išgyvenama.





Pradžia labai graži, bet toliau prasideda smagumai.. Šis žygis tiems, kam patinka žolė iki pažastų ir lenktynės su musių spiečiumi, teko dalį maršruto ir pabėgėti, kad musės „nesuvalgytų“  :D... Artėjant prie sodybos, sakau betrūksta tik pikto šuns iki pilnos laimės (tokie, beje, jau viename žygyje mus buvo pasitikę), ant tų žodžiu girdžiu lojimą, kuris artėja link mūsų :D, visa laimė draugiškas šuniukas pasitiko. Štai tokie pirmieji ~ 2-3 km., jei ne daugiau.  Tikiuosi žolę neužilgo nupjaus, nes eiti iš ties jokio smagumo (Foto - takas, tai tos, vos įžiūrimos juostos žolynuose ;))... Na, bet aš dar ne to mačiusi savo žygiuose, tad keliauju toliau. (Nepamirškit purškalo nuo uodų ir erkių, jis mus gelbėjo ir nuo musių spiečių :D ). Nuogos kojos, ne pats geriausias pasirinkimas, bet kas galėjo žinoti... :D 










O toliau jau arba žvyrkeliukai, arba miško keliai...  Kai kurie miško keliukai beje irgi su žole iki pažastų, tad pasiruoškite „paplaukioti“ žolės jūroj :D.






Eidami šia miško kelio atkarpa, priešpriešoj susitikome sunkvežimį, su kuriuo prasilenkti turėjome įsikibę į kelio šlaitą, įtraukę viską ką turime ir prisiploję prie samanų "sienos" :D. Ačiū vairuotojui, kuris sulėtinęs greitį,  milimetro tarpeliu, stebėdamas mus veidrodėlyje, sėkmingai pro mus pravažiavo :D. (Užlipti tokiu kelio šlaitu ir taip pasitraukti iš kelio, nebuvo jokių šansų, tad turėjom galimybę tik prisiploti ...  :D). Fotografuoti jau nebuvo kada :D. 




Ir finišo tiesioji!





Gražaus žygio žygiuojantiems! 

Kas eisit, būtinai brūkštelkit komentare, kaip gi jums sekėsi keliauti būtent šiuo maršrutu 😉.

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą