Receptukas iš 2020 m. sausio mėn. žurnaliuko "Darbštuolė". Ten
šis pyragas įvardijamas kaip vaisių duona. O man labiau panašu į pyragą.
Bet manau - kaip pavadinsim, taip skonio vis tiek nepagadinsim :D.
Receptą
šiek tiek pakoregavau (nedėjau muskato bei imbiero), tad mano
receptui reikėjo:
- miltai - 180 g.,
- sviestas - 130 g.,
- cukrus - 100 g.,
- kiaušiniai - 2 vnt.,
- pienas - 60 ml.,
- obuoliai - 1 vnt. (vidutinio dydžio),
- džiovintų abrikosų - 80 g. (kitą kartą dėsiu daugiau),
- cukraus pudros pabarstymui,
- kepimo milteliai - 1 a.š.,
- cinamonas - 1 a.š.,
- druska - žiupsnelis.
Miltus
persijojau ir sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu bei
druska. Abrikosus nuploviau ir supjausčiau šiaudeliais. Obuolį nulupau ir
supjausčiau kubeliais. Sviestą suplakiau su cukrumi iki puraus kremo. Toliau,
plakdama, po vieną įmušiau kiaušinius, supyliau pieną, subėriau miltų mišinį.
Išmaišiau. Tada sudėjau abrikosus su obuoliais ir dar kartą gerai viską
išmaišiau. Tešlą supyliau į silikoninę formą ir kepiau iki 180C karščio
įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Apibarsčiau cukraus pudra ir
skanaus.
Pjaustyti tik atvėsintą. Aš labai nekantri, tai prapjoviau dar karštą. Labai birus buvo :D
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą