2021 m. birželio 5 d., šeštadienis

Trapus pyragas su obuoliais ir džiovintais abrikosais

Receptukas iš 2020 m.  sausio mėn. žurnaliuko  "Darbštuolė". Ten šis pyragas įvardijamas kaip vaisių duona. O man labiau panašu į pyragą.  Bet manau - kaip pavadinsim, taip skonio vis tiek nepagadinsim :D. 




Receptą šiek tiek pakoregavau (nedėjau muskato bei imbiero), tad mano receptui reikėjo:

  • miltai - 180 g.,
  • sviestas - 130 g.,
  • cukrus  - 100 g.,
  • kiaušiniai - 2 vnt.,
  • pienas - 60 ml.,
  • obuoliai - 1 vnt. (vidutinio dydžio),
  • džiovintų abrikosų - 80 g. (kitą kartą dėsiu daugiau),
  • cukraus pudros pabarstymui, 
  • kepimo milteliai - 1 a.š.,
  • cinamonas - 1 a.š.,
  • druska - žiupsnelis. 

 

Miltus persijojau ir sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu bei druska. Abrikosus nuploviau ir supjausčiau šiaudeliais. Obuolį nulupau ir supjausčiau kubeliais. Sviestą suplakiau su cukrumi iki puraus kremo. Toliau, plakdama, po vieną įmušiau kiaušinius, supyliau pieną, subėriau miltų mišinį. Išmaišiau. Tada sudėjau abrikosus su obuoliais ir dar kartą gerai viską išmaišiau. Tešlą supyliau į silikoninę formą ir kepiau iki 180C karščio įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Apibarsčiau cukraus pudra ir skanaus. 

Pjaustyti tik atvėsintą. Aš labai nekantri, tai prapjoviau dar karštą. Labai birus buvo :D 




Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą