2021 m. gegužės 28 d., penktadienis

Pažemio kraštovaizdžio draustinyje prie Labanoro (9 km) (TrenkTuras)

Išeinant atostogų, bendradarbės sako, taigi lietingą orą praneša, ką veiksi?.. 

Sakau, tai nors pagaliau gal namuose pasėdėsiu.. 

"Sėdžiu" :D 

Lietui lyjant, dar vienas žygis su TrenkTuru. Nors orų prognozės iki 13 val. nežadėjo lietaus, deja vos pradėjus žygį įsilijo, bet yra kaip yra ;)...  Žygis prasidėjo nuo Balto stovyklavietės, kur galima palikti automobilį. Sužavėjo lieptelis ir persirengimo kabina :D. 





Toliau paėjus dar viena stovyklavietė. Ir gražiausia viso žygio vieta, tai gamtos sukurtas lieptelis į ežerą. Iš toliau atrodė, kad tai iš ties tiesiog senas, apsamanojęs lieptelis, bet priėjus arčiau, pamatėm, kad tai į ežerą įvirtęs didelis medis...





Šis maršrutas (iš mano eitų) mažiausiai vaizdingas, be jokių kliūčių ir pan. Tai tikrai buvo visiškas pasivaikščiojimas miško keliais. Gamta, grynas oras - gerai, bet norisi šiek tiek iššūkių ;). 








Visu keliu, tai vienoje, tai kitoje kelio pusėje mus lydėjo ežerėliai. O į žygio  pabaigą, siauras kelias veda tarp dviejų ežerų. Tokia visai įdomi vietelė. 




Apie maršrutą:

"Maršrutas, kurį atrasite Labanoro girios glūdumoje, visai netoli Labanoro miestelio. O jūsų dėmesio centre bus Pažemio kraštovaizdžio draustinis, kuris įsteigtas išsaugoti šį unikalų miškingą bei ežeringą kraštovaizdį. Šis žygis puikiai tiks tiems, kurie nori lengvo kelių valandų pasivaikščiojimo ypatingoje Lietuvos vietoje tarp ežerų ir pelkių. Čia jus, žinoma, pasitiks ir Labanoro girios ramybė. 

Vienu iš pagrindinių šio maršruto akcentų taps Salaičių pelkė ir Mažasis bei Didysis Macijonėlių ežerėlis. Pražygiuosite visai šalia pelkės vedančiu miško keliu ir tai bus puiki galimybė akies krašteliu pamatyti čia vyraujantį pelkės gyvenimą. Kadangi Labanoro giria garsėja savo ežerais, o ši vietovė ypatingai, taigi jūsų sąraše taip pat atsidurs Žiotelės ir Tarpežerio ežerai. Galėsite sustoti čia esančioje poilsiavietėje ir pasigrožėti dviguba šių ežerų panorama." -> PAŽEMIO KRAŠTOVAIZDŽIO DRAUSTINYJE PRIE LABANORO (9 KM)


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą