2021 m. gegužės 31 d., pirmadienis

Natūralus gamtos SPA aplink Gėlos ežerą (6 km) su TrenkTuru

 

Kitas žygis -> Natūralus gamtos SPA aplink Gėlos ežerą (6 km)

„Ar žinojote, kad Gėlos ežeras yra vienas švariausių Vilniaus apylinkėse? Toks jausmas, kad tai žinojo ir šiam ežerui pavadinimą davę žmonės. Tačiau ne tik jo vandens spalva ar pakrantėmis pasigrožėti čia atvažiuojama, šis ežeras išskirtinis, nes jo pakrantės – tai baltojo molio SPA. Todėl ypatingai vasarą čia sutiksite nemažai teigiamas molio savybes išnaudojančių žmonių, o jeigu turėsite progą, tai rekomenduojame pasekti jų pavyzdžiu. 

Taką aplink Gėlos ežerą supa ošiantis šilas, o tai dar viena priežastis pasijusti čia kaip kurorte. Tiesa, Solo maršrutą jums paruošėme tokį, kad apeitumėte ne tik aplink Gėlos ežerą, tačiau ir mažesnįjį, pavadintą Gėlaičio vardu. Šioje vietoje taip pat jūsų laukia įrengtos stovyklavietės, kur galėsite atsipūsti ir idealioje vietoje suorganizuoti sau pikniką bei grožėtis išskirtine ežero vandens spalva.“

Geriau apibūdinti manau negalėčiau. Ir tai parašyta visiška tiesa, žmonių ir šiandien čia labai daug. Kas pikniką susiruošę, kas su dviračiais lekia miško takais, kas pledukus pasitiesę ilsisi.. O mes žygiuojam :D Tik balto molio pakrantė beveik visa STOP juosta užtverta, nors nelabai kas paiso... Pasibaigus stop juostai, nuo lieptelio, vedančio taku, nusileidžiame ir mes. Smalsu... ;)   Pirmoji maršruto dalis pasirodė nuobodoka, bet antroji dalis atpirko viską. Buvo labai įdomu.

























Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą