2021 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Ankstyvas rytas. Šeduvos dvaras bei rytinis pasivaikščiojimas Šeduvos malūno parko takeliais

 Dar vienas gražus savaitgalis, ir dar viena nuostabi išvyka. Oras šį kartą, kaip užsakytas... Pagrindinis šios dienos išvykos tikslas yra Akmenės karjerai. Aš jau pernai norėjau į šią ekskursiją po karjerus, tačiau, kaip sakant traukinys...  nelaukia :D. Baigėsi sezonas ir likau be ekskursijos.. Užtat šį kartą griebiau bilietukus į pačia pirmąją ekskursiją šį sezoną. :D

Kadangi Akmenė yra kitame Lietuvos gale, nei gyvenu... Ekskursija prasideda tik 15 val. Tad, keliamės 5 ryto ir lekiam... ;) 

Pakeliui aplankėme...

Pirmasis sustojimas Radviliškio rajone prie Šeduvos dvaro. Na, dvaru gal jau nepavadinsi, labiau jau prie to, kas iš jo likę. Matosi buvęs iš ties labai gražus dvaras. Bandėme iš arčiau pažiūrinėti, lyg yra galimybė ir į vidų patekti, bet įgriuvusios lubos drąsos nepridavė. Tad pasigrožėjome tik išore. Na ir žinoma nuėjome iki visai šalia esančios užtvankos. 












  

Apie dvarą skaitykite -> Šeduvos (Raudondvario) dvaras.

Kitas sustojimas – Šeduvos malūnas.

Šeduvos malūnas statyti buvo pradėtas – 1905-aisiais metai… Tačiau dar nebaigtas statyti jis užsidegė. Taip  karo metais, jo vos nepraradome, anot šaltinių jis buvo smarkiai apgriautas. Tačiau, pasirodo, malūnas niekada nebuvo užmirštas – tarybiniais (1967 - aisiais) metais jis buvo tapęs pasilinksminimų vieta. Keletą metų malūnas buvo visiškai apleistas, paliktas likimo valiai. Tačiau 2000 - aisiais metais tarsi iš naujo atgimė! Ir dabar turi nuostabų parką, kuriuo mes ankstyvą rytą ir pasivaikščiojom.
















Lekiam toliau 😉

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą