2021 m. kovo 20 d., šeštadienis

Lietuvos gyvūnų didžioji knyga

 


Mėgstu keliauti, mėgstu būti gamtoje. Kaip žinia gamtoje galima sutikti daug įvairių gyvūnų, gyvūnėliu apie kuriuos visai nieko nežinome. Ar žinote, kokie gyvūnai gyvena vandens laše? O kaip atrodo šoniplauka? Kodėl kai kurios paukščių rūšys migruoja tik naktį? Kokio ilgio kurmio urvelis? Kaip gieda gervės? Nežinote?

Nežinojau ir aš ;). 

Visa tai ir dar daugiau tikrai sužinosite  Selemono Paltanavičiaus „Lietuvos gyvūnųdidžiojoje knygoje“. Joje radome net 150 mažų ir didelių gyvūnų rūšių aprašymus, daugiau nei 400 nerealiai gražių nuotraukų, taip pat natūralaus dydžio gyvūnų pėdų atspaudų! O nuskaičius QR kodus galima išvysi ir išgirsi tikrus gyvūnus!







Nerealiai nuostabi knyga, ne tik vaikams. Man pačiai ji buvo tikras atradimas, ir iš ties daug naujo sužinojau apie gyvūnus.

Šios knygos autorius yra  žinomas gamtininkas, apdovanotas ir vaikų be galo mėgstamas rašytojas Selemonas Paltanavičius. Visos jo sukurtos istorijos ir parengtos pažintinės knygos stebina, žavi ir yra teigiamai vertinamos tiek skaitytojų, tiek specialistų. Autorius yra išleidęs daugiau nei 60 knygų. Dvi iš jų išrinktos geriausiomis metų knygomis vaikams (2006 ir 2016 m.). 2015 m. S. Paltanavičius apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. 2016 m. jam įteikta Švietimo ir mokslo ministerijos Vaikų literatūros premija, o 2020 m. – Prano Mašioto premija.

Rekomenduoju visu 100%.

Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą