2021 m. sausio 27 d., trečiadienis

Keptas varškės sūris

 


Jei pabodo paprastas varškės sūris, lengvai galima pasigaminti keptą. Tad, pusryčių sumuštinis įgaus naują skonį ar turėsit skanų užkandį.

 

Reikės:

  • varškės sūrio (su ar be kmynais),
  • šaukštelio provanso žolelių,
  • šaukštelio ciberžolės (be kaupo),
  • pusė šaukštelio druskos,
  • 3-4 skiltelių česnako,
  • trupučio alyvuogių aliejaus.

Smulkintą česnaką, žoleles, ciberžolę, druską sumaišyti ir šiuo mišiniu įtrinti sūrį (aš jį truputį įpjausčiau), tada susukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve per naktį. Išvyniojus sūrį aptepti alyvuogių aliejumi ir gerai susukt į foliją. Kepti 20 minučių 180 °t.,  tada nuvynioti foliją ir dar pakepti 10-15 min. kol truputį apskrus.




Sekantį kartą pabandysiu ir kitokį "marinavimo" būdą, kai prieskoniai, česnakas ir truputis aliejaus sutrinama blenderiu ir gauta tyrele ištepamas sūris.


Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą