Jei
pabodo paprastas varškės sūris, lengvai galima pasigaminti keptą. Tad, pusryčių
sumuštinis įgaus naują skonį ar turėsit skanų užkandį.
Reikės:
- varškės sūrio (su ar be kmynais),
- šaukštelio provanso žolelių,
- šaukštelio ciberžolės (be kaupo),
- pusė šaukštelio druskos,
- 3-4 skiltelių česnako,
- trupučio alyvuogių aliejaus.
Smulkintą
česnaką, žoleles, ciberžolę, druską sumaišyti ir šiuo mišiniu įtrinti sūrį (aš
jį truputį įpjausčiau), tada susukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve
per naktį. Išvyniojus sūrį aptepti alyvuogių aliejumi ir gerai susukt į foliją.
Kepti 20 minučių 180 °t., tada nuvynioti
foliją ir dar pakepti 10-15 min. kol truputį apskrus.
Sekantį
kartą pabandysiu ir kitokį "marinavimo" būdą, kai prieskoniai, česnakas
ir truputis aliejaus sutrinama blenderiu ir gauta tyrele ištepamas sūris.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą