2020 m. gruodžio 8 d., antradienis

Sviestiniai sausainiai Kalėdoms!

 


Labai puikią idėją pametėjo Viktorija, vietoj kalėdinių meduolių, kepti sviestinius sausainukus. Nes, iš tiesų, meduolius mėgsta tikrai ne visi. Išsiprašiau pas ją receptuko, tikiuosi nesupyks, jei pasidalinsiu  su visais 😃. Nes sausainiai labai skanūs ir trapūs. Pirksim kalėdines formeles ir tikrai kepsime dar ir kalėdoms. Kaip Viktorija sakė, kad užsivedi juos valgyt, kaip saulėgrąžas... 👌😃

2 skardoms sausainių reikėjo:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.,
  • Sviestas – 250 g.,
  • Vanilinis cukrus – 2 a.š.,
  • Kepimo milteliai – 2 a.š.,
  • Miltai – 600 g.
  • Cukrus – 210 g. (Kitą kartą dėčiau per pus mažiau, nes jau laaabai saldūs gaunasi).

 

Sudėjau į dubenį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Su burokine tarka, tiesiai į miltus tarkavau sviestą, kas kart jį pamiltuodama ir pamaišydama, kad nesukibtų. Supyliau cukrų, įmušiau kiaušinius ir su šakute tryniau tą masę iki trupinių.  Supyliau vanilini cukrų ir minkiau tešlą iki kol gavosi vientisas gumulas. Minkant reikia kantrybės. Bent jau man jos prireikė, galvojau kažką negerai padariau, kad niekaip nesulipo į vieną kamuolį. Kantriai paminkius viskas pavyko puikiai 😉. Tada iškočiojau tešlą ir formavau sausainukus.




Kepimo skardą ištiesiau kepimo popieriumi, sudėjau sausainukus ir kepiau apie 15 min., 175C įkaitintoje orkaitėje.

Puošyba jau jūsų fantazijai. Galima puošti pabarstukais, galima cukrumi, galima visai nepuošti. Na, mes, šį kartą pamėginome pažaisti su glajumi. Medalis visiems, kam pavyksta su juo susidraugauti 😃. Mūsų rankos matyt ne tam sutvertos, tad gavosi, kas gavosi 😂.  Bet tokio  juoko iki ašarų su sūnumi senokai neturėjome. Nemokamo vitamino C pasigaminome tikrai. 😂

Gerų kepinių ir puošnių sausainių ir Jums!

Skanaus!




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą