2019 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Paprastučiai, purūs pyragėliai prie arbatos


Internete pamačiusi šaukiantį pavadinimą "Purūs pyragėliai prie arbatos: greita irpaprasta!" nusprendžiau išmėginti ir aš. Kad paprasta, tai taip, pyragėliai iš ties paprastučiai. Bet, kad greita - šiek tiek prieštarauju. Vien jau paruošta tešla turi „ilsėtis“ apie 30-40 minučių... Tai kas tada yra greita? :D  Beje ir  ypatingu skoniu šie pyragėliai nepasižymi. Asmeniškai man, per daug terlionės dėl tokio skonio. Na, bet svečią pavaišinti gėda tikrai nebūtų 😉. Tad, tai tiesiog paprastučiai, purūs pyragėliai.




Reikės:
  • 300 ml kefyro (būtinai šilto)
  • 0,5 a.š. sodos
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 v.š. cukraus
  • 400 g kvietinių miltų
  • Aliejaus kepimui


Į dubenį įsijojau 400 g kvietinių miltų. Į juos subėriau cukrų ir viską gerai išmaišiau. Padariau viduryje skylę ir supyliau į ją šiltą (būtinai) kefyrą.
Į kefyrą iškart subėriau druską ir sodą, greitai užminkiau tešlą. Ji turėtų būti minkšta. Tešlą sudėjau į dubenį, uždengiau virtuviniu rankšluosčiu ir dangčiu. Tešlą palikau pailsėti 30–40 minučių.
Tada ant stalo pabarsčiau miltų, perkėliau ten tešlą ir šiek tiek paminkiau. Tada iškočiojau į maždaug 1,5 cm storio sluoksnį. Paėmiau širdelės formą ir ja išpjoviau pyragėlius. Uždengiau juos servetėle ir palikau 10-15 min.
Gerai įkaitinau keptuvę su nemažu kiekiu aliejaus. Dėjau pyragėlius į keptuvę ir kepiau ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai parudavo. Turėtų būti kažkur  apie 5-7 min. iš kiekvienos pusės. Iškeptus pyragėlius sudėjau ant servetėle padengtos lėkštės.
Kai atvėso pabarsčiau cukraus pudra ir skanaus!


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą