Šitas
receptas man patinka tuo, kad sudėjus pomidorus į stiklainius jų daugiau
nebereikia kaitinti.
- 1 kg pomidorų (jau be odelių)
- 12 g druskos
- 10 g cukraus
Nuplautų
pomidorų galus, kur buvo kotukas, įpjauti kryžiuku ir minutei - dviem panardinti į
karštą vandenį.
Išgriebus mesti į šaltą vandenį ir tada odelės lengvai
nusilupa. Ant jų suberti druską, cukrų, permaišyti ir palikti stovėti 2-3
valandom, kol išsiskirs sultys. Puodą su pomidorais ir skysčiu dėti ant viryklės
ir kaitinti kol užverda.
Tada supilstyti į iš anksto paruoštus ir iškaitintus
stiklainius (aš juos "kepu"orkaitėj) užsukti dangteliais. Apversti
stiklainį ir padėjus šiltai apkloti. Laikyt kol atvės ir paskui galima nešt į rūsį.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą