Šitas
receptas man patinka tuo, kad sudėjus pomidorus į stiklainius jų daugiau
nebereikia kaitinti.
- 1 kg pomidorų (jau be odelių)
- 12 g druskos
- 10 g cukraus
Nuplautų
pomidorų galus, kur buvo kotukas, įpjauti kryžiuku ir minutei - dviem panardinti į
karštą vandenį.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSO5hGqiA20Gsn3UTHYuEj1r-6oFwEL64zEyIgu3Ct-mJ3Gw7OrnddmdbwuJvDUziSTp0voCkR0EtagBBwBZt12KTtxNp-LbnF-0DMzm4uPObb7YWs6XPYcCt2UMdzYvv8LjN5cZo-Y78/s640/20190828_085548.jpg)
Išgriebus mesti į šaltą vandenį ir tada odelės lengvai
nusilupa. Ant jų suberti druską, cukrų, permaišyti ir palikti stovėti 2-3
valandom, kol išsiskirs sultys. Puodą su pomidorais ir skysčiu dėti ant viryklės
ir kaitinti kol užverda.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPF3vsqiHXUAlWoDoT7TF_zJ09FyS4o1Gt5QW_q4wcr9ZXvilO4nMaqOCpdfIKzDJTjOAm6aAdolPjDYF_T_EbKOD9-qYAD7dAEtZnzeHALIN7Q38sJFRw5n9lDlenRxRLw9-VUsBm-tA/s640/20190828_132020.jpg)
Tada supilstyti į iš anksto paruoštus ir iškaitintus
stiklainius (aš juos "kepu"orkaitėj) užsukti dangteliais. Apversti
stiklainį ir padėjus šiltai apkloti. Laikyt kol atvės ir paskui galima nešt į rūsį.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpP-7zqKYQYSaHJZO_Si_Z5N9eoOu0dPWghVndsLUoGowJTkKtry-v7RJUl4ntMyEpFvYQxB3JAtu2HNKEmd3XGX7yHLZh6h8jVA_94JIMZRPI2sgJKv5JwVPzlAKsFqNBpyaZ7sTiJhY/s640/20190829_114252.jpg)
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą