Tešlai:
- 250 g miltų,
- 120 g sviesto,
- kiaušinis,
- 3 šaukštai vandens,
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- vištienos krūtinėlės,
- svogūno,
- po 200 g turimų grybų ir fermentinio sūrio,
- 150 g grietinėlės,
- 2 kiaušiniai.
Užminkyti tešlą:
Sudėti miltus, kambario
temperatūros sviestą, kiaušinį, druską, vandenį. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę
ir palikti 30 min. šaldytuve.
Paruošti įdarą:
Vištieną išvirti, supjaustyti, grybus ir svogūną
supjaustyti ir pakepinti aliejuje, vėliau sudėti susmulkinta vištieną.
Kepimo
formą iškloti tešla ir prispausti prie formos kraštelių. Ant viršaus dėti
įdarą.
Paruošti užpilą: plaktuvu
suplakti grietinėlės, kiaušinus ir tarkuotą sūrį. Gauta plakinį užpilti ant
pyrago, kepti orkaitėje 30 min.
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą