2019 m. liepos 9 d., antradienis

Pyragas su vištiena ir grybais



Tešlai:
  • 250 g miltų,
  • 120 g sviesto,
  • kiaušinis,
  • 3 šaukštai vandens,
  • žiupsnelis druskos.

Įdarui:
  • vištienos krūtinėlės,
  • svogūno,
  • po 200 g turimų grybų ir fermentinio sūrio,
  • 150 g grietinėlės,
  • 2 kiaušiniai.

Užminkyti tešlą:
Sudėti miltus, kambario temperatūros sviestą, kiaušinį, druską, vandenį. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 30 min. šaldytuve. 

Paruošti įdarą:
Vištieną išvirti, supjaustyti, grybus ir svogūną supjaustyti ir pakepinti aliejuje, vėliau sudėti susmulkinta vištieną. 

Kepimo formą iškloti tešla ir prispausti prie formos kraštelių. Ant viršaus dėti įdarą.



Paruošti užpilą: plaktuvu suplakti grietinėlės, kiaušinus ir tarkuotą sūrį. Gauta plakinį užpilti ant pyrago, kepti orkaitėje 30 min.



Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą