Vienas švenčių
"etapas" galima sakyti jau prabėgo. Laukiam kito, tai naujųjų metų
sutikimo. Po gausiai nukrautų stalų dabar norisi tiesiog sriubytės.
Tam puikiai tinka trinta pievagrybių sriuba.
Reiks.:
- 1 kg pievagrybių,
- mažo svogūno,
- 1 didelės morkos,
- 2 didesnių bulvių,
- sultinio kubelio,
- mėgstamo lydyto sūrelio,
- prieskonių,
- druskos,
- saujos saulėgrąžų.
Pievagrybius
nuplauti, nuvalyti ir kartu su nuvalytais svogūnais pakepinti. Morkas su
bulvėmis nuskusti, morkas sutarkuoti burokine tarka, o bulves supjaustyti
mažais gabaliukais ir virti su kubeliu sultinio 10 min. Apkepusius pievagrybius
dėti į puodą ir pavirti dar kelias
minutes. Viską sublenderiuoti ir sudėti lydytą sūrelį, užvirti ir palikti kelioms
minutėms. Prieš pateikiant užbarstyti pakepintomis saulėgrąžomis, valgyti su
kukurūzų traškučiais, nors man prie tos sriubos nieko jau nereikėjo, nes duoną
atstojo saulėgrąžos.
Skanaus.
Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą