2018 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Trinta pievagrybių sriuba


Vienas švenčių "etapas" galima sakyti jau prabėgo. Laukiam kito, tai naujųjų metų sutikimo. Po gausiai nukrautų stalų dabar norisi tiesiog  sriubytės. Tam puikiai tinka trinta pievagrybių sriuba.


Reiks.:
  • 1 kg pievagrybių,
  • mažo svogūno,
  • 1 didelės morkos,
  • 2 didesnių bulvių,
  • sultinio kubelio,
  • mėgstamo lydyto sūrelio,
  • prieskonių,
  • druskos,
  • saujos saulėgrąžų. 

Pievagrybius nuplauti, nuvalyti ir kartu su nuvalytais svogūnais pakepinti. Morkas su bulvėmis nuskusti, morkas sutarkuoti burokine tarka, o bulves supjaustyti mažais gabaliukais ir virti su kubeliu sultinio 10 min. Apkepusius pievagrybius dėti į puodą ir pavirti  dar kelias minutes. Viską sublenderiuoti ir sudėti lydytą sūrelį, užvirti ir palikti kelioms minutėms. Prieš pateikiant užbarstyti pakepintomis saulėgrąžomis, valgyti su kukurūzų traškučiais, nors man prie tos sriubos nieko jau nereikėjo, nes duoną atstojo saulėgrąžos.
Skanaus. 


Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą