Galima sakyti iš naujo
pamėgau vištieną. Tiksliau vištienos krūtinėlę. Kaip begaminau, man ji gaudavosi sausa,
viduje beskonė. Internete pamačiau receptą, kuris sugundė dar kartą pamėginti ,
ir iš ties nenuvylė.
Reikės:
- 2 gabaliukų vištienos filė,
- šiek tiek sviesto (apie 2v.š.),
- mėgstamų paukštienos prieskonių,
- 2 šaukštų druskos.
Pirmiausia krūtinėlę pamerkiame
į šiltą (ne karštą, o šiltą) vandenį su dviem šaukštais druskos ir paliekame
gerai valandai pamirkti.
Tada ją nusausiname,
įtriname mėgstamais paukštienos/vištienos prieskoniais bei ištirpdytu sviestu. Cielas
krūtinėles dedame į kepimo indą, aš dar jas apipilu likusiu tirpintu sviestu,
per daug tikrai nebus 😉.
Orkaitę įkaitinu iki 230 C ir dedu kepimo indą 20 – čiai minučių. Po 20 min orkaitę nustatau ant griliaus ir dar pakepu 5 min.
Orkaitę įkaitinu iki 230 C ir dedu kepimo indą 20 – čiai minučių. Po 20 min orkaitę nustatau ant griliaus ir dar pakepu 5 min.
Iškepa pasakiškai skani, gan sultinga krūtinėlė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą