2018 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė. Iš naujo pamėgau vištieną


Galima sakyti iš naujo pamėgau vištieną. Tiksliau vištienos krūtinėlę. Kaip begaminau, man ji gaudavosi sausa, viduje beskonė. Internete pamačiau receptą, kuris sugundė dar kartą pamėginti , ir iš ties nenuvylė.

Reikės:
  • 2 gabaliukų vištienos filė,
  • šiek tiek sviesto (apie 2v.š.),
  • mėgstamų paukštienos prieskonių,
  • 2 šaukštų druskos.

Pirmiausia krūtinėlę pamerkiame į šiltą (ne karštą, o šiltą) vandenį su dviem šaukštais druskos ir paliekame gerai valandai pamirkti.


Tada ją nusausiname, įtriname mėgstamais paukštienos/vištienos prieskoniais bei ištirpdytu sviestu. Cielas krūtinėles dedame į kepimo indą, aš dar jas apipilu likusiu tirpintu sviestu, per daug tikrai nebus 😉


Orkaitę įkaitinu iki 230 C ir dedu kepimo indą 20 – čiai minučių. Po 20 min orkaitę nustatau ant griliaus ir dar pakepu 5 min.



Iškepa pasakiškai skani, gan sultinga krūtinėlė.
Skanaus!


Renata 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą